English

Øygardsneset – rundtur

Tingvoll

Kort om turen

Fin trimtur og familietur i rolige omgivelser. Ved startpunktet kan en ta en tur i demonstrasjonshagen like ved. Like etter start finner du enkle treningsapparater hvor du kan trene styrke og balanse. Fra postkassen kan du gå vesteover og ned til selve Øygardsneset hvor det er gode fiskemuligheter. Det er også flott utsikt utover fjorden. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringen går du rett opp første vei. Gå til venstre gjennom bommen og fortsett 1,5 kilometer på god grusvei/kjerrevei til en grind hvor du finner postkassen. Turen til postkassen er egnet for barnevogn og rullestol om du har med medhjelper.Vinterstid er ikke veien brøytet, men det er ofte godt opptråkket.  Du kan nå velge å snu, gå over dyrka marka og ned en bratt sti ned til selve Øygardsneset eller fortsette opp til høyre og ta rundturen. Rundturen og stien ned til neset er ikke egnet for barnevogn og rullestol. Vinterstid anbefales det å bare gå tur/retur postkassen. 

Rundturen: Fra postkassen tar du opp til høyre på god sti. I starten er det en bratt bakke, men stien flater seg fort ut. Etter 1,1 kilometer på stien kommer du til Rv70 som følges nedover mot Tingvoll. Etterhvert kommer du til en asfaltert utkjøring som er merket med grønn pil. Her svinger du ned Gunnars vei og følger veien tilbake til startpunktet.

Parkerer du ved kirka kan du gå traktorveien oppover langs kirkegården. Når du treffer på grusveien, ta til venstre. Du kan også ta en avstikker bortover veien rett i overkant av kirkegården. Der kan du besøke Fugletitterskjulet og se og lære om fuglene i området.

Adkomst og parkering

Kjør til Tingvoll sentrum. I sentrum svinger du av ved skiltet til Tingvoll Økopark. Du passerer sykehjemmet og Tingvoll videregående skole. I krysset Stjernehusvegen/Gunnars veg står det et skilt med "Tingvoll gard". Kjør litt nedover Gunnars veg, ta til høyre og parker foran administrasjonsbygningen. Vinterstid brøytes P-plassen på hverdager.  Er det fullt på parkeringen, kan du parkere ved Tingvoll kirke, rett nede i bakken. GPS-koordinater parkering: 62.91413 008.18455

Fottur
Grønn
Stigning
117 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
113 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1,2
Sti 1,1

Offentlig transport

Du kan ta rutebuss til Tingvoll. Fra busstopp på RV 70 nord i Tingvollvågen kan du gå ned Gunnars veg til Tingvoll gard.

Kart

Turkart Tingvoll 1:50 000
Kjørebeskrivelse
Print ut