English

Østremsetra

Ålesund

Kort om turen

Turen til Østremsetra er en barnevennlig og enkel tur hvor du går i variert terreng. De første 2 km er litt bratte, men så åpner landskapet seg opp, og du kan nesten få følelsen av å være langt til fjells. Mange kan gå ved siden av hverandre på denne brede turvegen, så dette kan bli en riktig så sosial tur. Du kan også gå med barnevogn hvis du har en type som er godt egnet for turveg/traktorveg. Turen er også delvis belyst. Den som vil gå til Vasstrandegga går forbi setra på Østrem og videre til Vasstrandegga. På Østremsetra er det fint å raste. Du har da flott utsikt mot det idylliske Sætrevatnet. Du ser også Meraftafjellet i øst og Vasstrandegga i nordvest. Det er fisk i de fleste vatna på Emblemsfjellet. Husk å løse fiskekort før du fisker. Det er fiskeforbud i to av vatna på fjellet; Strokevatnet og Haugstølsvatnet. Samme som start.

Rutebeskrivelse

Turen til Østremsetra er en relativt enkel tur i variert terreng. Turen er fin å gå hele året. Gå oppover gårsvegen rett ved parkeringsplassen (se etter turskiltet). Etter noen hundre meter blir denne vegen svingete og litt bratt. På toppen av bakken flater vegen ut, og du kommer til en kiosk - 'Frielebu' (åpen noen ganger når Emblem idrettslag har arrangement der). Hold til ventre forbi Frielebu, og følg traktorvegen innover. Etter ca. 2 km deler vegen seg, og det er skilt mot Akslasetra, Vasstrandegga og Østremsetra. Hold her til venstre mot Østremsetra, og gå ca. 800 m opp til seterstølen. Nå åpner landskapet seg, og du ser utover det idylliske Sætrevatnet.

Adkomst og parkering

Du følger fv. 60 fra Ålesund mot Magerholm til Emblem. Det er skiltet til Austrem med avkjørsel på venstre side - mot nord. Det er et busstopp ved avkjørselen. Rett etter du har svinget av mot Austrem er det en parkeringsplass rett frem. Gårdsveien er skiltet som en turvei. Det er en parkeringsplass rett etter avkjørselen fra fv. 60. Ingen avgifter, men Emblem IL pleier å legge ut giroer på bilene på de store utfartsdagene om vinteren, dette for å dekke utgifter til vedlikehold av løyper og tråkkemaskin.
Fottur
Blå
Lengde
8,0 km tur/retur
Stigning
270 m
Tidsbruk
2 t. 45 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Asfalt 2.0

Offentlig transport

Bybussen i Ålesund kjører til Emblem. Det er et busstopp ved avkjørselen til Østrem, og derfra er det kort vei til starten av turen. Sjekk http://www.nettbuss.no eller http://frammr.no/

Annet

På kveldstid er det lys det meste av vegen mot Østremsetra. Det kan likevel være en fordel med hodelykt om du vil på tur etter at det har blitt mørkt. Enkelte steder er det langt mellom lysene og siden det er heller ikke lys det siste stykket opp til Østremsetra. Det kan selvfølgelig også hende at strømmen går og lysanlegget svikter. Da er det greit å ha hodelykt med som en sikkerhet.

Kart

Ålesund" i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien. Digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1428243712&vwr=asv

Lenke til turbeskrivelse

Emblemsbygda historielag
Kjørebeskrivelse
Print ut