English

Ørskogfjellet - Måslia -Jutevatnet

Vestnes

Kort om turen

Ved parkeringsplassen står ei flott informasjonstavle. Den beskriver riksgrensen mellom Norge og Sverige på 1600-tallet, forteller om grensesteinene som du vil passere på turen inn til Måslia, og om den gamle postveien du går på nokre hundre meter på grusveien. Den gamle postveien vil du sjå i terrenget.Turen er for alle aldersgrupper og for dei fleste i normal form. Det er mulig å sykle og trille barnevogn på denne turen. Rullestol kan også gå, men en må ta høyde for at turen er lang og at det er motbakke hele veien. En medhjelper eller elektrisk rullestol kan nok være greit å ha med. Stigningen er på 170 m, men du kommer opp i fjellterreng med utsikt til alle kanter. Har du lyst kan du bestige alle fjella du ser. Noen er merkt. Høyden på fjellene er 800-1200 m, og det er kasse med bok på de fleste. Når du kommer inn til seterstølen, Måslia, etter 4 km, ender grusveien ved en rastebenk. Ønsker du ut til Jutevatnet og den flotte gapahuken der må du fortsette rett frem, 1.5 km, og vil gå over vel 40 broer som er utlagt over de våteste partiene. Måslia naturreservat ble oppretta i 1996. Inne ved gapahuken kan du grille på bålplassen, du kan spise nisten og du kan overnatte i gapahuken om du ønsker det. Jutevatnet har mye fisk, men den er liten.

Ruteskildring

Turen starter på 310 m og starter på en stor parkeringsplass på Ørskogfjellet på grensen mellom Ørskog og Vestnes kommune. Du svinger av mot venstre når du kommer fra Vestnes. Da vil du sjå et offentlig toalett til venstre og en informasjonstavle til høyre. Når du har parkert går du opp til rasteplassen og møter grusveien etter ca. 50. Da tar du mot høyre og etter 100 m møter du en låst bom. Nå er det ingen kryssende veier. Grusveien forsetter i svak stigning til 4-500 m, så kommer en halvbratt stigning og veien svinger nordover. Så er det svak stigning helt frem til Måslia, som ligger på 480 m. Du har gått ca. 4 km. Inn til gapahuken er ytterligere 1.5 km med svak stigning, men i tidvis bløtt myrområde.

Tilkomst og parkering

Turen starter fra parkeringsplassen på Ørskogfjellet på E 39 på grensen mellom Ørskog og Vestnes kommune. Det er ingen parkeringsvagift. Grusveien er låst med bom. GPS-koordinatene er : Breddegrad : 62.532718 Lengdegrad : 6.949764 Ingen parkeringsavgift
Fottur
Blå
Stigning
214 m
Tidsbruk
3 t. 0 min
Høyeste punkt
526 moh

Løype på kart

Kart

Turkart 1:50.000 Ørskogfjellet
Køyreskildring
Print ut