English

Ørnehammeren

Hustadvika

Kort om turen

En morsom topp like opp for Myrbostadsetrene i Børresdalen. En fin fortsettelse på sykkelturen dit inn. Vi valgte Børresdalen/Myrbostadsetra som turstart. Hit må du gå/sykle fra evt parkering nede ved Doosan/Preplast på Varhol/Myrbostad.

Ruteskildring

En tur ikke mange går, og stien vi gikk for 14 år siden (!) er borte. Så GPS-sporet vi legger ved er mest som en støtte på turen opp. Du må gå gjennom noe vierkratt, og i litt ulendt terreng - men utsikten på toppen (438 moh) er utrolig flott ned på setra og mot Kvannfjellet, Freneidet.

Tilkomst og parkering

Turen starter fra Børresdalen, Myrbostasetra. Vi gikk over elva like ved den innerste hytta og fulgte elvefaret litt oppover før vi fulgte dalføret oppover. Vi kom litt høyt før vi svingte av mot Ørnehammeren. GPS-sporet på kartet er fra nedturen og kan brukes som rettesnor. Veien fra parkeringsplassen inn til Børresdalen (se egen Moro-tur) er på ca. 3.2 km. Vi valgte å sykle innover for å ta denne turen opp på Ørnehammeren (La ut Geocache på toppen). Men turen kan i helhet være fottur.
Fottur
Blå
Stigning
22 m
Tidsbruk
1 t. 0 min
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
430 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1
Ingen sti 1

Kart

Turkart Molde/Fræna
Køyreskildring
Print ut