English

Nyseternakken

Ålesund

Kort om turen

I løpet av ein halv times gange frå E 39 når du 549 moh. Sjølv om dette er ein kort tur, får du ei fin fjelloppleving på toppen. Her er vid utsikt til fjella og toppane ikring og til fleire sætrer, m.a. Kvanndalsætra og Skitnesætra og to sambeite (Ørskog og Engesetsætra). Snøfritt frå midten av mai. Etter at den første bratta er unnagjort, kjem du til eit trigonometrisk punkt. Her er det flott fugleperspektiv til Nysetra og Fjellstova. Etter nokre hundre meter i slakkare terreng kjem ein til ein varde, der det også er plassert ein trimpost med bok til registrering. Råsa går vidare nordover til ein stor, flat stein de det er god utsikt mot Skorgedalen, Ytstetinden og Sprovstinden.

Ruteskildring

Følg den private vegen oppgjennom hyttefeltet på Nysetra. Rett før den øvste hytta, ved sidan av to store steinar startar råsa. Du ser henne tydeleg i terrenget frå bilvegen i den siste stigninga i Landedalen vest for Nysætra. Råsa ber tydeleg preg av å vere mykje brukt og sjølv om den eit stykke er noko bratt, er den ikkje vanskeleg å gå.

Tilkomst og parkering

Aust for E 39, rett overfor Fjellstova ser du murane av den gamle Nyseterstova. Ein privat veg startar nord for desse og går opp mellom hyttene. Parkering ved E 39 - Fjellstova på Ørskogfjellet.
Fottur
Blå
Stigning
222 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Høyeste punkt
550 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2

Offentleg transport

Timeekspressen

Kart

Ørskogfjellet
Køyreskildring
Print ut