English

Norskå 450 moh - Tørrlenna (Vasstårnet)

Tingvoll

Kort om turen

En flott en enkel tur som ender i en fantastisk utsikt fra varden som ligger like over tregrensen.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen går du rett oppover (nordover) på tilrettelagt trase gjennom skogen til du kommer til en traktorveg, ca 150 m. Ta til venstre og fortsett videre opp skogsveien som du skal følge til du nesten er på høyeste punkt. Der finner du skilt og starten på en sti som du skal ta av til høyre. Ser du til venstre borte i skogen, så ligger Tingvoll idrettslags skihytte, Langdalshytta. Her er det mulighet til å ta en matpause i hytteveggen. Hytta har servering i helgene i vintersesongen.

Stien går nå til høyre oppover, men det er god sti. Etter et par hundre meter er det lagt ned klopper over en bekk og myrområde. Så kommer du til det man på folkemunnet kaller "bratta". Videre går man oppover noen sva og når du nærmer det toppen blir det flere klopper. Disse er lagt for å spare naturen og at man går mer tørrskodd hele turen. 

Når du nærmer deg toppen flater det litt ut og stien svinger litt mot vest (venstre) og du når straks toppen hvor en flott utsikt og stor varde møter deg. 

Fra varden kan man også gå til høyre for tjernet og norover. Da vil du se ned i Torjulvågen. Går du mot vest derfra, så ser du ned bedre til Bergem og utover Tingvollfjorden. 

Turen kan også gjøres om vinteren. Mange går med truger og ski opp til toppen, og det er ofte gode spor å gå i. Turen er også merket slik at man ser merkene om vinteren. Veldig mange går turen til Langdalshytta den veien om vinteren med truger, ski og vanlige vinterssko. 

Adkomst og parkering

Kjør til Tingvollvågen. Midt i sentrum tar du av mot Vågbø og følger opp på flata. Ta til venstre hvor det er skiltet til Stall Stølan. Følg veien bortover mot øst og ta til venstre ved et kryss skiltet Langdalshytta, der veien starer å gå nedover igjen. Følg videre skiltning til ny og flott parkeringsplass.

Fottur
Blå
Lengde
2,5 km en vei
Stigning
346 m
Tidsbruk
2 t. 0 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
439 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1,4
Sti 2,1

Offentlig transport

Nei

Kart

Turkart Tingvoll 1:50 000 og 1420 IV Stangvik 1:50 000
Kjørebeskrivelse
Print ut