English

Nordneset kyststi, fra Julshamna

Hustadvika

Kort om turen

Nordneset fyr fra Julshamna, en flott opplevelse både en finværsdag og i ruskevær! Turen går langs kyststien med storhavet og Hustadvika som nærmeste nabo. En lett og fin tur på en bred, oppgruset sti hele veien til fyret. Omtrent halvveis til fyret, kan du sette deg ned ved en benk med bord, og nyte utsikten, den friske sjølufta og lese en flott info-tavle med bilder og historie om Hustadvika. 

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen går du rett frem til skilt til Nordneset. Du passerer en stor stein med en flott info-tavle om Julshamna. Stien svinger mot venstre, vestover mot Nordneset fyr. Like etter starten, passerer du, et nytt og to naust. Stien snor seg litt inn og ut langa strandkanten vestover til fyret, og underveis passerer du flere kulturminner med info – skilt.

Tilkomst og parkering

Parkeringsplass ved Julshamna. En liten parkering med plass til 3-4 biler. Det er også mulighet for å parkere nede ved kaia. ( Parkeringsplassen er under planlegging for å utvides etter hvert).
Fottur
Grønn
Lengde
1,47 km en vei
Stigning
1 m
Tidsbruk
45 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
1 moh

Løype på kart

Anna

Det er flere kulturminner med info-skilt ved stien underveis. Går du turen om våren, kan du få se en rik kystflora. Har du lyst, eller er riktig sprek, kan du gå videre fra fyret til Farstadsanden, som er en stor og flott sandstrand. Trenger du ly for været, eller bare vil kose deg med mat/grillmat, kan du benytte deg av en grillplass og en flott gapahuk «Håla», like ved parkeringsplassen på Julshamna. Der er det også en utearena og bak der er det en utedo.

Kart

Turkart Fræna/Molde
Køyreskildring
Print ut