English

Nordneset Kyststi

Hustadvika

Kort om turen

Nordneset Fyr er målet for turen, og her er StikkUT-posten. Fint å oppleve storhavet både i sol og ruskevær. Rik kystflora, og om våren kan du se Kusymre (Primula Vulgaris), Rød Jonsokblom (Silene Dioica), Bekkeblom ( Caltha palustris) og Rosenrot ( Sedum roseum). 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen går du på en oppgruset sti til du kommer til Farstadsanden. Her er det viktig at du går helt ned på selve stranda og ikke inn i kanten av enga. Strandenga er et FREDET naturreservat og er utsatt for stor slitasje. Vi oppfordrer derfor ALLE til å følge gjerdet helt ned på stranden og gå bort til enden og inn på gruset sti igjen her.

I enden av stranda kommer du til en bredere, oppgruset sti som snor seg litt inn og ut langs strandkanten nordover til Fyret. Like etter at du har passert en liten sandstrand, deler stien seg i to. Du kan velge å gå til venstre, hvor stien går nærmere stranda, eller du kan gå rett fram. Begge stier fører frem til Nordneset Fyr. Turen går langs kyststien med storhavet som nærmeste nabo.

Vær forsiktig helt ytterst på bergene ved Fyret, særlig når det er mye sjø og uvær. Hold avstand, da store bølger kan slå langt innover.

Adkomst og parkering

Farstadsanden er et godt skiltet som attraksjon av Nasjonal Turistveg, og det beste startstedet. Lett og fin tur til Nordneset Fyr. Alternativt kan du parkere i Julshamna lenger nord, men her er det få plasser. Man kan gå via Nordneset, frem og tilbake til Farstadsanden. Dette blir da en mye lengre tur.

Fottur
Grønn
Lengde
2,37 km en vei
Stigning
43 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
15 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2,4

Offentlig transport

Offentlig russruter til Farstad. Se FRAM sine nettsider for busstider.

Annet

Et alternativ er å gå fra Julshamna, fram og tilbake til fyret. Dette strekket er også veldig flott!

Kart

Turkart Fræna/Molde
Kjørebeskrivelse
Print ut