English

Nonsfjellet - Tindan (724 moh), rundtur fra Brakjet

Heim

Kort om turen

Dette er en tur som passer for folk i alle aldre - men den kan være krevende både med tanke på tid og krefter. I de første motbakkene får du kjenne blodpumpa. Men vakkert å ta en pust i bakken hvor som helst på vegen! Når du kommer deg opp på toppene byr turen på et enormt panorama over Nordmøre og deler av Trøndelag. På klare dager vil du se endeløse fjellmassiver, fjord og hav. Like ved toppen av Tindan finner du en spennende forekomst av eklogittisk gabbro, granater. Rødt berg. Fine små skatter å se på!

Rutebeskrivelse

Start ved parkeringsplassen i Brakjet, og følg merket sti mot Nonsfjellet (t.h), via Tindan og videre ned igjen til der du begynte. Myrlendt i starten, som går over i lyng og steingrunn. Turen tar ca. 2,5 - 3 timer å gjennomføre. Om du ønsker en kortere tur, kan du snu og gå ned igjen når du ankommer Nonsfjellet.

NB! Turen er ikke godt merket! Turen anbefales derfor ikke ved dårlig sikt.

Adkomst og parkering

Turen starter ved parkeringsplassen i Brakjet. Bomvei opp til Brakjet. Ta av fra E39 oppover skogsbilveg ved Valsøyfjord kirke. Følg veien helt opp til Brakjet og tilrettelagt parkeringsplass der.
Fottur
Blå
Lengde
5,8 km en vei
Stigning
487 m
Tidsbruk
4 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
712 moh

Løype på kart

Kart

Turkart for Halsa
Kjørebeskrivelse
Print ut