English

Næremstind 976 m fra Sørsylte

Vestnes

Kort om turen

Stikk UT! 2018: Pga. mykje snø og rasfare opnar denne turen 1. juni. Et alpint fjell som virker nesten uoppnåelig, og med praktfull utsikt. Det er muligheter for å forlenge turen om været og forma er bra. Den høyeste toppen ligger bare 15-20 min. borte, og er oppe på 1110 m. Da er utsikten uten hindringer både mot Molde og Ålesund. Merk at det noen år ligger mye snø på dette fjellet langt ut i juni. Det vil da være vanskelig å nå helt til topps. Ingen rundtur.

Ruteskildring

Turen går først på skogsvei, så på tydelig sti med blå og senere røde merker helt til toppen. Oppe i fjellsida er det satt opp 8-10 småe steinvarder, som er lett å sjå på vei oppover. Ingen luftige eller vanskelige partier. Luftigste partiet er på toppen der steinvarden og turkassen står med stup på nordsiden.Fra grinden går du først 300 m på skogsvei, og tar av til høgre når den deler seg, går 25 m og går over ei lita trebru. Nå er du på blåmerka sti. Den fortsetter opp skogen på makert sti, bratt stigning, kan vare litt glatte røtter på stien. Når du etter 25 min. er oppe ved ei rød hytte åpner deg seg opp. Du skal fortsette på stien til venstre for hytta opp til en sittebenk og en turkasse på ca. 400 m høyde. Herfra ser du målet mot vest. Etter 3-400 m får du stidele, forsett på rødmerket sti og følg skiltet som står "Neremstinden" på. Stien er tydelig oppover i ujevn stigning til du kommer under sjølve fjellet. Her kommer et nytt stidele, og du skal ta av mot venstre og begynner nå på bratt stigning. Du er på ca. 550 m og ser målet på 976 m mot himmelen, varden. Resten av turen er delvis på stein, men den er fast og grei å gå på. Små varder viser vei, og røde merker og stikker er plassert langs ruta.

Tilkomst og parkering

Kjører E 136 til Sjøbrua innerst i Tresfjorden. 200 m lenger sør ligger Tresfjord Landbruk & Fritid og Bunker Oil. Du kjører elvavegen helt til enden mot sør, og parkerer på en liten plass bortfor siste huset. Du skal gå gjennom grinden og ta skogsveien videre. Breddegrad : 62.521794 Lengdegrad : 7.113454 Ingen parkeringsavgift. Det er plass til 5-6 biler og det kan parkereres langs veien.
Fottur
Rød
Lengde
8 km tur/retur
Stigning
910 m
Tidsbruk
4 t. 20 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3,7

Offentleg transport

Buss til sentrum av Tresfjorden.

Kart

Ørskogfjellet turkart 1:50.000, lokalt turkart frå Tresfjord Idrettslag 1:40.000
Køyreskildring
Print ut