English

Myrsetvarden - Storhaugen / Eidsvågtraversen

Molde

Kort om turen

Denne turen gir en unik turopplevelse i form av fantastisk utsikt utover Langfjorden og Eidsvåg. Man kan også velge å fortsette til Prestaksla på denne turen og gå hele "Eidsvågtraversen". Man følger da fjellryggene til Storhaugen (724 moh), Middagshaugen (724 moh) og til Prestaksla (609 moh). Avslutter da turen på stien ned til Nesset Prestegård.

Rutebeskrivelse

Første del av turen går gjennom skogen på tørr og fin skogsvei. Her er det frodig, og på sensommeren kan vi finne mye bær i lynget. Veien slynger seg i lett stigning oppover Myrsetlia, men så blir den brattere avslutningsvis. Etter den lengste bakken blir vi overrasket av benken "Kvilaren", som står og venter på oss i veikanten. Ved endepunktet av veien går vi inn på en tydelig sti. Foran oss har vi nå en kort, men bratt etappe opp til Myrsetvarden. Underveis er det derimot flere fine utsiktspunkt, hvor vi kan stoppe opp og trekke pusten. Endelig oppe ved Myrsetvarden har vi lagt bak oss ca 500 høydemeter og fortjener en god hvil på en av de flotteste utkikkspunktene mellom Eidsvåg og Eidsøra. Nå kan vi velge å fortsette til Storhaugen, eller gå tilbake samme vei. Hvis vi vil fortsette til Storhaugen krysser vi et lite myrområde og skråner oppover igjen. Vi kommer opp på en liten rygg nedenfor Litlhaugen og kan følge en sausti over småtoppene helt på ytterkanten av fjellkjeden. Turen fortsetter forbi en rekke flotte varder over åsryggen, og vi har hele tiden nydelig utsikt utover mot Eidsvåg. Saustien beveger seg så nedover til et større myrområde, men på yttersiden er det ikke våtere enn at man kan komme seg tørrskodd over. Vi finner på ny den smale stien og følger den oppover den ene skuldra til Storhaugen (755 moh). Når vi kommer opp på haugen flater det ut og det er lett å gå bortover til vardene ved telemasten. Oppe på toppen er det 2-3 varder og fine sitteplasser hvor vi kan nyte utsikten. Herfra er det panoramautsikt over hele Eidsvåg og utover Langfjorden. På returen kan vi enten gå tilbake samme vei, eller velge alternativ rute over fjellryggen nærmest Meisalfjellet. Denne ruta er lett å gå, og gir dessuten nye opplevelser og inntrykk. Fra Storhaugen følger vi da en sti som skråner mot Melåsen. Om kort tid er vi oppe på Melås-ryggen og følger denne mot Litlhaugen. Også her er det en smal sausti vi kan følge opp og ned småbakkene. Underveis har vi nydelig utsikt til hele Meisalfjellområdet. Etter hvert ender turen oppe på Litlhaugen (745 moh) og vi begynner nedstigningen. Vi kommer inn på hovedstien nedenfor kraftlinja og følger den ned til Myrsetvarden og videre ned til parkeringsplassen.

Adkomst og parkering

Med utgangspunkt i Eidsvåg kjører vi fv 62 ca 2 km mot Sunndalsøra. Vi kjører forbi Tovenkrysset og kommer til høydedraget Tiltereider, hvor nedstigningen til Eidsøra starter. Vi ser da etter skiltet "Meisalfjellveien" og tar av til høyre og kommer inn på en grusvei som fører oss opp forbi Brandholen og opp til Myrset. Her oppe ligger de to Myrset-gårdene side om side og vi kan parkere på en liten utkjørsel ved den første av dem. Fjellturen begynner på skogsveien ved parkeringen.
Fottur
Blå
Lengde
6 km tur/retur
Stigning
600 m
Tidsbruk
3 t. 0 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 4
Kjørebeskrivelse
Print ut