English

Storhaugen på Meisalfjellet / Eidsvågtraversen

Molde

Kort om turen

Denne turen gir en unik turopplevelse i form av fantastisk utsikt utover Langfjorden og Eidsvåg. Man kan også velge å fortsette videre til Prestaksla på denne turen, og gå hele "Eidsvågtraversen". Man følger da fjellryggene til Storhaugen (724 moh), Middagshaugen (724 moh) og til Prestaksla (609 moh). Avslutter da turen på stien ned til Nesset Prestegård.

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen ved Meisalvatnet er det skiltet/ satt opp merkepåler. Stien går i retning Myrsetskaret der den "krysser" under kraftlinja og følger fjellryggen opp mot Litlhaugen. Følg stien videre i retning Storhaugen. Fra posten er det flott utsikt utover Langfjorden. For de som ønsker en lengre tur er det fint å gå videre i retning Prestaksla. .  

Tilkomst og parkering

Med utgangspunkt i Eidsvåg kjører vi fv 62 ca 2 km mot Sunndalsøra. Vi kjører forbi Tovenkrysset og kommer til høydedraget Tiltereider, hvor nedstigningen til Eidsøra starter. Vi ser da etter skiltet "Meisalfjellveien" og tar av til høyre og kommer inn på en grusvei som fører oss opp til Brandholen. Følg bomveien opp til Meisalfjellet. Stor turparkering ca 300 meter før Meisalvatnet.
Fottur
Blå
Lengde
3,87 km en vei
Stigning
218 m
Tidsbruk
2 t.
Høyeste punkt
751 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3
Ingen sti 1

Betalingsmiddel for bomvei

Vips
Køyreskildring
Print ut