English

Myrbua via Gammelsetra i Engdal

Heim

Kort om turen

Engdalen er en vakker perle på Indre Nordmøre. Dalen er flat og fin, og langs veien renner en brusende elv som gir en helt spesiell atmosfære. På hver side av dalen ruver bratte hamrer, som utgjør sidene i den U-formede dalen. Vandreturen opp mot Gammelsetra går igjennom vekselvis bjørkeskog, orderskog og velstelt kulturlandskap.

Ruteskildring

Turen starter ved et grustak. Herfra svinger vegen seg bort til elva som renner ned dalen, og du møter ei grind som du må huske å lukke. Herfra er det bare å nyte turen og holde seg på denne vegen helt fram til Gammelsetra. Når du kommer opp på støylen, holder du til høyre og fortsetter på vegen langs elva et par hundre meter til. Her finner du et skur (Myrbua) hvor trimkassa henger.

Tilkomst og parkering

Kjør langs E39 til Engdalen i Halsa, kloss inntil fylkesgrensa. Ta av fra europavegen på nordsiden av dalen, ved et busskur som står på venstre side av elva (sett nedenfra og opp). Fra busskuret går en asfaltert veg bratt oppover. Du passerer små, hvite hus før du kjører forbi en gard lenger oppe. Følg vegen, som nå er grusveg, videre oppover. Vegen svinger over ei lita bru, og like etter tar du til høyre i krysset ved det røde bygget. Parker ved første mulighet.
Fottur
Grønn
Lengde
3,9 km en vei
Stigning
182 m
Tidsbruk
2 t. 25 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
236 moh

Løype på kart

Offentleg transport

Bussruter fins på Frammr.no

Kart

1421 III Halsa, Fjordrutakartet
Køyreskildring
Print ut