English

Myravatnet

Tingvoll

Kort om turen

Turen til Myravatnet har litt stigning i starten før den flater ut i fint skogsterreng. Turen egner seg som kort gåtur eller trilletur.

Ruteskildring

Turen starter ved bommen nede ved Hafstadvatnet. Hvis du har hund, minner vi om at i Tingvoll kommune er det utvidet båndtvang for hunder i perioden 1. april t.o.m. 30.september på inn- og utmark. Vi ber om at alle hunder til enhver tid holdes i bånd ved ferdsel av hensyn til andre, både tobeinte og firbeinte.

Det er god vei som har litt stigning i starten før den flater ut. Posten er ca 2 km ved demningen på sørenden av vatnet. Ved det litt huset inne på demningen står det en benk som du kan ta en liten rast på.

Demningen hører til Skar kraftverk som er eid at NEAS, og som hadde oppstart i 1920. Myravatnet har vannføring ned til Hafstadvatnet. Skar kraftverk er et småkraftverk som utnytter fallet på 149 meter fra magasinet Hafstadvatnet til Hanemsvatnet. Årsproduksjonen er 11,4 GWh. (NEAS) https://neasgruppen.no/om-oss/vaare-kraftverk/skar-kraftverk/

 

 

Tilkomst og parkering

Kjør av fra riksvei 70 ved bensinstasjonen på Meisingset, merket Rottås. Kjør ca. 3 km og ta av Havdalsveien opp til venstre.  Følg veien et stykke langs Hafstadvatnet til du ser turskilt til venstre, her er det også merket parkering. (Parkeringen er på andre siden av veien for bommen til Myravatnveien). Turen til Hufatet starter også på samme sted. Koordinater til parkeringsplassen: 62.82.147 008.36.056

Fottur
Grønn
Lengde
1,87 km en vei
Stigning
58 m
Tidsbruk
1 t. 5 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
231 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2,18

Offentleg transport

Nei. Privat vei stengt med bom.

Kart

1420 IV Stangvik 1:50 000 og Turkart Tingvoll 1:50 000
Køyreskildring
Print ut