English

Myklebusthorne og Sperrenakken fra Nes

Ålesund

Kort om turen

Dette er en flott tur i fint terreng! Du vil få fantastisk panoramautsikt fra Myklebusthornet. Fra Sperrenakken er det også nydelig utsikt, men da kun mot sør. Sperrenakken er antakelig det mest besøkte turstedet på Ellingsøya. Man kan gå denne ruten hele året. Dette er en relativt 'tørr' tur, sammenlignet med de andre stiene opp til Myklebusthornet og Sperrenakken, men det kan være vått her også! Samme som start.

Ruteskildring

Denne turen starter fra Nes stadion på Ellingsøya. Fra stadion går du til østenden av klubbhuset og følger østenden av kunstgressbana på Nes. Rett sør for denne kommer du til et veikryss. Følg skiltet mot Myklebusthornet. Fra denne posisjonen ser du faktisk Myklebusthornet oppe og til venstre (østover) for deg. Vi følger en flott 'traktorvei' oppover til Skaret. Veien gir seg selv. Det er et flott lite vann som er oppdemmet på sørsiden av veien. Her kan det være kjekt for en liten krabat å plaske litt, samt lage bark-båter, eller leke seg med fjernstyrte båter. Vel oppe i Skaret går vi over noen berg mot høyspentmasta på toppen av dette. Det står et skilt her som peker mot det første turmålet vårt. Stien er tydelig hele veien frem til Sperrenakken. Merkingen er relativt god fra Skaret og bort til Sperrenakken. Det er ingen stidelinger/kryss på denne veien mot disse turmåla, så det skal normalt ikke gå an å gå feil på denne ruten. Turen er flittig brukt av de som bor på nordsiden av Ellingsøya samt fra andre steder i Ålesund. Du vinner høyde og kommer fort ut i utsiktsterreng. Du kan se dyretråkk hvis du følger nøye med. Fra Sperrenakken kan du velge å følge den samme ruten tilbake, eller fortsette videre østover til Kleiva og ned til Volstad. Her kan du følge bilveien tilbake til Nes og bilen. Smal vei og 80-sone på enkelte strekninger. Du kan også følge skogsveier fra Volstad og mot Nesvatnet (Vatnet) og videre mot Nes stadion. Denne turen her følger samme vei tilbake over Myklebusthornet og ned til Nes, hvor vi startet.

Tilkomst og parkering

Fra Ålesund/Ellingsøya kjører du mot Hoff/Hov og inn i runkjøringen. Her tar du mot nord og følger skilt mot Volstad og Nes stadion. Etter ca. 3,4 kilometer er du fremme. Stadion og parkeringsplassen ligger godt synlig i terrenget på sørsiden av veien. Her er det bare å finne seg en plass. Hvis det mot formodning er fullt, er det et par plasser noen hundre meter videre bortover langs veien mot Volstad. Det er ingen avgifter her pr. 1/3-2015. På Nes stadions parkeringsplass. Ingen avgift (unntatt på kampdager?).
Fottur
Blå
Lengde
6,7 km tur/retur
Stigning
294 m
Tidsbruk
2 t. 25 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4,5

Offentleg transport

Sjekk http://www.nettbuss.no Dette er dessverre ikke verdens navle når det gjelder offentlig kommunikasjon.

Kart

Trenger følgende blad i M711 serien: Brattvåg 1220 III eller Ålesund i turkartserien.
Køyreskildring
Print ut