English

Moldevatnet fra Jensgurilia

Molde

Kort om turen

En fin tur som er tilgjengelig for alle aldre. Den er også fin å sykle eller gå på ski om vinteren. Veien er fast og fin og er et godt valg de dagene det er dårlig vær og man alikevel vil ut. Er det fint vær kan man stoppe og ta et bad i Øverlandsvatnet på vei tilbake. Disse kvalitetene gjør at denne turen er en av de aller mest populære turene i Moldemarka gjennom hele året.

Ruteskildring

Følg vegen inn fra parkeringsplassen mot øst til bygget for Molde vannverk. Passer bommen og ta til venstre i første kryss. Følg skilt til Moldedalen. Etter å ha gått over broa til Moldeelva ses et kryss 100 meter framme. Ta til høyre opp Moldedalen, skiltet Moldevatnet. Følg vegen helt opp til vatnet. Veien er lett å gå, men det er en lang bakke siste bit opp til vatnet. Der er veien noe herjet av nedbør, men det er mulig å trille en rullestol opp der med støtte av en ledsager i god form.

Tilkomst og parkering

Parkeringsplassen i Jensgurilia, Nordbyen i Molde. Det er skiltet turparkering fra hovedveien. Turparkering Jensgurilia, Nordbyen i Molde
Fottur
Blå
Lengde
6,45 km tur/retur
Stigning
152 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
340 moh
Merking
Både skiltet og merket

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,2

Offentleg transport

Buss fra Bussterminalen i Molde til Nordbyen
Køyreskildring
Print ut