English

Middagsfjellet (Sandfjellet) fra Tomrereset

Vestnes

Kort om turen

Majestetisk fjell med bratte sider ut mot Tomrefjorden, med flere oppstigningsruter. Det er fantastisk utsikt fra toppen, og det tar forholdsvis kort tid å komme seg dit. Turen går langs en bratt men enkel rygg mot toppen. Sandfjellet har bratte sider ut mot Tomrefjorden. Baksiden mot Skorgedalen og Ørskogfjellet har en mildere form, og er fantastisk som skiområde om våren. På Middagsfjellet er det bygd en varde og plassert en trimbok.

Ruteskildring

Turen starter ved parkeringen ved Tomrereset (p-plassen før Tomresetra). Fra parkeringen ser man hele ruten til topps, og foran fjellet ser man en høyde kalt Kvittuva. Ruten kan også gås via Kvittuva. Følg skilt ved parkeringen mot Middagsfjellet. Første delen av stien er litt utydelig og går i myrlendt terreng. Skrå over myren til et lite skar der man kan gå mellom Kvittuva og Middagsfjellet. Her er det enkelt å finne stien. Deretter går man et lite stykke bakover i sørlig retning, før stien dreier østover og begynner på ryggen opp mot toppen. Stien passerer en liten dal før den går oppover. Det går sti hele veien til topps. Denne delen av turen må karakteriseres som bratt. Den går over noen bergknauser og flater ut mot toppen. Enkelte partier er det løs grus, så vær forsiktig. På toppen er det bygd en stor varde med trimbok.  Fra varden på Middagsfjellet 848 moh kan man gå videre 1km i slak motbakke, til høyeste punktet på kartet kalt Sandfjellet 903 moh. Toppunktet er markert med en mindre varde på en stor gresslette. Herfra er det flott utsikt ned i Tomrefjorden og mot de utallige Sunnmørsalpene.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved parkeringen ved Tomrereset (p-plassen før Tomresetra). For å nå dette punktet så tar man bomvei fra Tomrefjorden (ca. 600m fra Langsten slip og Båtbyggeri i retning Fiksdal), og følger veien mot høyeste punkt ca. 3km. Det er en stor parkeringsplass her. Det er en stor parkering ved Tomrereset. Ingen parkeringsavgift. Bomvei kr 70.-

Fottur
Blå
Lengde
3,79 km tur/retur
Stigning
551 m
Tidsbruk
2 t. 25 min.
Høyeste punkt
848 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1

Offentleg transport

Nei.

Anna

Mot nabofjellet i nordøst - Brustind, går det en knivskarp og luftig egg - Skarsegga. Om en vil gå denne egga må en regne med klyving i den øverste delen. Det ligger ofte skavler langs egga til ut på våren. Det anbefales å ikke gå egga før den er snøbar. Her er det stor fare for utglidning. Ruta passer ikke for de minste turgåerne. Bør også unngås av folk som ikke liker høyder.

Kart

Turkart Ørskogfjellet, Norge 1:50 000 Vestnes 1220 II
Køyreskildring
Print ut