English

Melkallskaret (østre)

Molde

Kort om turen

Selve turen til østre Melkallskaret er en familievennlig tur i lett terreng. Turen går gjennom Horndalen (Håndedalen) som er utgangspunkt for en rekke andre turer, bl.a. til Svartvassbu og Vasstindbu, og en rekke toppturer som Kjøvskartind, Vasstindene, Kalvgjeltind, Melkallen og Kvitfjellet. Kvitfjellet er i hovedsak et yndet mål på ski. Horndalen byr på fint skiterreng om vinteren. Melkallskaret (østre) ca. 850 moh.

Ruteskildring

Fra riksveien følger man turiststien (T-merket) mot Svartvassbu. Først etappe følger en grusvei frem til Rødalsetra. (Grusveien er stengt for allmenn trafikk, så man må gå helt fra riksveien!). Fra seterstølen er det sti, og her kan det være litt vått. Stien kommer etter noen hundre meter inn på anleggsveien for høyspentledningen. Ikke lenge etter krysser stien/anleggsveien over til høyre side av elva. Det er to forskjellige krysningspunkter, ny og gammel merking av turiststien, men stiene møtes igjen kort tid etter. Etter å ha krysset elva er det bare å følge anleggsveien mot Svartvassbu frem til Slenesvatnet. I nedre ende av vatnet krysser vi over til venstre side igjen. Her tar turiststien til Svartvassbu videre mot venstre, men vi tar av til høyre og følger anleggsveien som man tydelig ser går i sikk-sakk opp den siste bratte bakken til Melkallskaret. Trimpostkassa er festet til den nederste av de to mastene oppe i skaret (ca. 850 moh).

Tilkomst og parkering

Følg Rv 660. Startsted rett ovenfor Storsvingen ved Horndalen på Vistdalssiden av Vistdalsheia. Her er det god parkeringsplass. Gratis parkering ved riksveien, rett ovenfor Storsvingen på Vistdalssiden av Vistdalsheia.
Fottur
Rød
Lengde
5,3 km en vei
Stigning
465 m
Tidsbruk
3 t. 50 min.
Høyeste punkt
858 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 8

Kart

Statens kartverk, kartblad 1320-2, Eresfjord.
Køyreskildring
Print ut