English

Melen - fra Gådalsvatnet

Hustadvika

Kort om turen

Dette er en av de vakreste turopplevelser på ytre Nordmøre/Romsdal. Melen er vakker, og utsikten fra toppen er både dramatisk og spektakulær. Toppen er snaufjell med høyeste punkt 769 m.o.h. Ved Melvatnet er det ei lita steinbu som er åpen for alle. Lavare ned er det skogslier. Merk at det kan være farlige snøskavler på toppen om våren/forsommeren.

Ruteskildring

Du står ved Gådalsvannet. Her er det fin fine fiskemuligheter. Ei bru fører deg over elva ved utløpet av Gådalsvatnet. Stien er godt merka og det er lett å følge den nye turstien som ble ferdig hausten 2010. Følg så ryggen oppover.

Oppe på ranken har du Melvatnet til høgre. Her kan du velge om du vil ta turen ned til Melvassbu, ei lita steinhytte som ligger ved Melvatnet. Vi vil anbefale at du tar turen nedom. Du kan lufte føttene dine i relativt friskt fjellvann. Og du kan sitte i hytteveggen, se oppover til toppen av Melen og nyte livet. Turen herfra går på venstre sida av Melen og følger kanten helt opp. Det er litt bratt på slutten, men premien er en utsikt som bare havnære fjell kan gi deg (768 moh).

Merk deg at det kan være farlige snøskavler langs høydedragene mot toppen, vær veldig nøye på å ikke gå for langt ut på skavlene. Pass godt på barn og hunder her, og velg en trygg rute der turen er snødekt om våren.

Tilkomst og parkering

Turen starter fra Gådalsvannet. Hit kommer du enten med sykkel eller bil, eller du kan gå fra Rv64 og opp. Om du kommer fra Averøy mot Eide: Fra Vevang kjører du i retning Molde. Etter 2,4 km. kommer du til Gautvika. På venstre side ligger det en nedlagt gammel bensinstasjon. Du skal ta av veg opp til høyre. Den bukter seg oppover mot Gådalsvannet. Fra du tar av Rv64 til du er oppe med p-plass er det 2,4 km. Her kan du parkere. Ta hensyn til hverandre, ikke så stor parkering her.
Fottur
Rød
Lengde
4,07 km en vei
Stigning
639 m
Tidsbruk
3 t. 40 min.
Høyeste punkt
768 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ukjent

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 8,6

Offentleg transport

Det er mulig å komme seg til Gautvika Rv64 med buss, enten fra Eide eller fra Averøy/Vevang. se http://www.frammr.no Fra Gautvika går du 2,4 km. opp til Gådalsvannet, som er utgangspunkt for turbeskrivelsen.

Kart

Turkart for Kristiansund.
Køyreskildring
Print ut