English

Melen (Fiksdalshornet)

Vestnes

Kort om turen

Sjølv om fjellet ikkje er av dei høgaste, så er det ei fantastisk utsikt frå toppen! I det du kjem køyrande til Fiksdalen og tek av mot Vatne, ser det ikkje ut som fjellet er mogleg å bestige, men baksida er langt slakare enn den spisse sida mot Fiksdalen. Men pass på barn i turfølget - det er svært bratt på nord og østsiden av toppen!

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen tar du den nordligste stien og går østover i retning det laveste punktet mellom Melen og Svarvassegga. (Ikke ta stien mot Frostadtinden/Vatneskardet). Første del av turen går i vått myrterreng før du etterhvert kommer bort på den tørre ryggen opp mot Melen. Stien er tydelig, men gjørmete og ulendt. Her kan det være fint med skotøy som tåler vann. Etter 600 m (80 høydemeter) svinger stien mer nord/nordøst. Her krysser du elv. Stien fortsetter på den ander siden. Du skal nå følge stien og sørvestryggen mot toppen. På ca 600 moh får du innslag av noe mellomgrov urd. Her vil du finne flere muligheter/stier som snirkler sg gjennom og mellom urda opp mot toppen. Etterhvert legger fjellet seg (ca 800 moh). Toppen er møneformet og litt inne på "mønen" finner du varde med turkasse. Følg samme rute ned igjen. En kan beregne 2-4 timer på turen.

Tilkomst og parkering

Frå nord: kjør til Fiksdal og ta av mot Vatne. Hald fram i 7 km til du når det høgste punktet på vegen, Reset, parker på parkeringsplass på venstre side. Frå Sør: ta av på Vatne og følg fylkesveg 147 til Reset. Parkering på stor parkeringsplass ved fylkesvegen.
Fottur
Blå
Lengde
4,7 km tur/retur
Stigning
500 m
Tidsbruk
2 t. 30 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4,7

Kart

Turkart Ørskogfjellet

Lenke til turskildring

Alternativ rute til toppen
Køyreskildring
Print ut