English

Megardssetra

Heim

Kort om turen

Turen opp mot Megardssetra er en mye brukt trimtur der man går på grusveg til enden av vatnet. Ved Megardsvatnet har Halsa 4H en leirplass, som er et fantastisk fint utgangspunkt for friluftsaktiviteter. Her ligger også «Ormebolet» som er grillhytta til 4H,som har fått navnet etter Midgardsormen som det sies at skal ha tilhold i dette vatnet. Langs vatnet er det flatt å gå, men på enden er det en siste liten stigning opp mot setra, hvor trimkassa henger med bok og kode. På setra er det fin utsikt mot Tusnastabbene, Smøla og Skålvikfjorden. Megardssetra. (N63° 03.517' E8° 19.934')

Ruteskildring

Turen går fra parkeringsplassen ved Felleskjøpet og opp grusvegen, der du passerer en bom. Lett stigning i terrenget opp mot vatnet. Her kan man både sykle, trille barnevogn og kjøre elektrisk rullestol helt fram til enden. Megardsvatnet er utgangspunkt for mange andre flotte turer i Halsa som for eksempel Jutulbu, Håkkåsteinen og Ørnhammeren, som er merka turstier. Ruten er ca. 7.2 kilometer tur/retur.

Tilkomst og parkering

Start på parkeringsplass ved Felleskjøpet på Halsa. Hvis du velger å kjøre opp til vatnet, noe som gir en betydelig kortere tur, må du betale vegavgift på 30 kr. Felleskjøpet på Halsa.
Fottur
Grønn
Lengde
7,2 km tur/retur
Stigning
0 m
Tidsbruk
1 t. 50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Kart

Turkart for Halsa.
Køyreskildring
Print ut