English

Mardalsfossen

Molde

Kort om turen

Mardalsfossen er verdens fjerde høyeste frie fossefall og kan betraktes på nært hold og er et imponerende syn i vannføringssesongen 20. juni - 20. august. I august 2012 stod den nye turveien til fossen ferdig, og dermed fikk publikum også en helt ny turopplevelse. Å gå gjennom den frodige urskogliknende vegetasjonen langs vegen opp til fossen er i seg selv en stor opplevelse. De store gamle almetrærne er med å gi livsgrunnlag for mange uvanlige plantevekster og dyr som er knyttet til disse. Mange er små og vanskelige å få øye på, og mange av dyrene og fuglene knyttet til området er aktive om natten. Det er et yrende fugleliv også om dagen, så skjerp sansene og få med deg fuglesang og raske glimt av fugler som er på matsøk i den varierte skogen.

Rutebeskrivelse

Turveien starter ved parkeringsplassen i Mardalen og snirkler seg vei mellom de gamle almetrærne. Turvegen er godt tilgjengelig og kan også foretas på sykkel. De første 1,4 kilometerne opp til den nye brua er det letteste partiet med en svak stigning opp mot 200 meter. På andre siden av brua blir vegen brattere opp til fossen til 325 moh.

Adkomst og parkering

Fra Eidsvåg tar man av fra Fv62 til Eresfjord på Fv660 og følger skilting mot Eikesdal, ca 44 km. Fra Eresfjord vel 20 km. Det går bilvei fra Eikesdal til  parkeringsplassen i Mardalen (bomvei m skiltgjenkjenning, kr 50,- Youpark.no, betal innan 48 timar og du sparer fakturagebyr på kr 79,- )  Der er det rastebenker, kiosk og informasjon om fossen og området. Ingen parkeringsavgift.

Fottur
Grønn
Lengde
1,78 km en vei
Stigning
193 m
Tidsbruk
1 t. 30 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
263 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,9

Kart

Norge-serien 10078 Sunndalsøra

Betalingsmiddel for bomvei

Bomveg fra Eikesdal og inn til Mardalen, 2,5 km, kr 50,-for vanlig bil. Automatisk skiltgjenkjenning. Youpark.no
Kjørebeskrivelse
Print ut