English

Mana (mannen)

Gjemnes

Kort om turen

Skiføre til Mana foreløbig, men Stikk UT kode lagt ut. Bomveien er ikke åpnet enda. Publisert 4. mai 2017. Mana 785 moh ligger i Gjemnes kommune i fjellområdet mellom Batnfjorden og Osmarka. Mana som også blir kalt Mannen er et populært turmål både sommer og vinter. Turer til Mana kan gås både fra Silset, Osmarka og Skeidsdalen.

Ruteskildring

Turen opp starter på en traktorvei. Etter ca en kilometer så kommer du til en bekk/liten elv som du må krysse. Det går fint siden man kan trå på noen store flate steiner som ligger godt.  (Er elva stor, gå ca 100 m lengre ned langs elva og kryss elva på gangbru)  Så går du videre oppover lia, ikke så god sti, men det er merket med små røde veistikker hele veien. Lia opp til seterhuset er litt bratt, men går fint å gå. Når du passerer seterhuset så kommer du inn på en sti, og den følger du hele veien opp til Mana (mannen)Vel oppe etter ca 3,2 km så får du en flott utsikt på en fin dag. Du ser Indergårdsnebbå og mange andre fjell.

Tilkomst og parkering

For å komme dit så tar du av mot Silsetfjellet fra E-39 ca 2 km fra Batnfjordsøra sentrum. Så kjører du den veien helt til enden. Du kommer til en bom litt oppi bakken, og det koster 40 kr. På veien opp passerer du Silsethytta og flere andre hytter. Når du kommer i enden av veien, til Indergårdssetra, så er det god plass å parkere. Indergårdssetra
Fottur
Blå
Lengde
3,2 km en vei
Stigning
399 m
Tidsbruk
4 t. 0 min
Høyeste punkt
781 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2

Lenke til turskildring

Mana (mannen)
Køyreskildring
Print ut