English

Mana (Mannen) -rundtur fra Skeidsdalen

Gjemnes

Kort om turen

Mana 785 moh ligger i Gjemnes kommune i fjellområdet mellom Batnfjorden og Osmarka. Mana som også blir kalt Mannen er et populært turmål både sommer og vinter. Turer til Mana kan gås både fra Silset, Osmarka og Skeidsdalen. En fin rundtur er å gå fra Skeidsdalen om Tørrisetnebba til Mana. Mens turen ned legges om Randa og Trollvatnet. Dette er en tur med flere flotte utkikkspunkt ved Tørrisetnebba, Mana og Randa. Og på siste del av turen passerer du tre vann med fiskemuligheter eller et avkjølende bad på en varm sommerdag.

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen følger du merket sti mot Raudberget. Når du kommer opp i skaret mellom Tørrisetnebba og Raudberget går du opp ryggen mot Tørrisetnebba. Videre er det ikke sti, men du følger ryggen mot Sørheia og videre til Mana.Tuen ned går du fra toppen av Mana og i sørøstlig retning mot Randa. Når du kommer ned til en trimpost mellom to varder, som kalles Tovarden fortsetter du i nordøstlig retning ned ryggen til du kommer ned i skaret mellom Trollvatnet og Litle Trollvatnet. Fortsett ned mot Litle Trollvatnet og langs østsiden av vatnet. Ved utløpet kommer du til merket sti som du følger ned til utgangspunktet for turen.

Tilkomst og parkering

Kjør Rv666 mellom Batnfjordsøra og Angvik. Ca 5 km fra Batnfjordsøra tar du av mot Skeid. Kjør ca 3,6 km inn i Skeisdalen til du kommer til en bomvei på høyre side. Følg veien inn dalen og forbi et sommerfjøs til veien stopper. Her er det parkeringsplass.
Fottur
Blå
Lengde
8 km tur/retur
Stigning
525 m
Tidsbruk
3 t. 20 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Kristiansund
Køyreskildring
Print ut