English

Magnhildberget

Tingvoll

Kort om turen

Magnhildberget 486 moh ligger i ytre del av Tingvoll Kommune. Fjellet er et godt synlig landemerke fra Kristiansund. Selv om fjellet ikke er så høyt er det fra toppen en fantastisk utsikt ut mot Aure og Talgsjøen. Deler av stien opp går over bratte berg, og kan være en utfordring når berget er vått og glatt. Stien opp er godt merket med skilt og røde merker.

Rutebeskrivelse

Fra Magnillen Camping går du opp langs grusveien ca 600 m. Det er skiltet der stien begynner. Videre opp fjellet er stien godt merket helt opp til toppen. Stien går først bratt opp skogen før terrenget flater ut. Like over tregrensa komme det bratteste partiet som går opp langs fjellryggen. Her er det ca 40 graders stigning, men det er godt merket og fint feste. Ved nedbør vil berget bli glatt og det kan være en utfordring å passere det bratteste partiet spesielt på nedturen.

Adkomst og parkering

Kjør E39 mellom Krifast og Kanestraum fergeleie. Ca 100 meter fra Kanestraum fergeleie tar du av mot Magnillen Camping. Kjør helt ut til campingplassen og det er parkering ved innkjørselen til campingplassen.
Fottur
Rød
Lengde
2,19 km en vei
Stigning
489 m
Tidsbruk
2 t. 15 min.
Høyeste punkt
458 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4

Kart

1321 II Kristiansund og Turkart Tingvoll
Kjørebeskrivelse
Print ut