English

Måsskaret, fra Mittet

Rauma

Kort om turen

På grunn av koronatiltak på Måsvassbu er Stikk UT!. -posten i 2020 ikke ved selve hytta men oppe i Måsskaret. Les om besøksregler på hytta under.

Enkel og godt merket tur inn til Måsvassbu som ligger fint til ved Måsvatnet og som er et flott utgangspunkt for mange turer. 

I 2020 MÅ hytta forhåndsbookes:
På grunn av Covid-19 og smitteverntiltak MÅ hytteopphold bestilles på forhånd. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta. Vi anbefaler eget sengetøysett. Har du sovepose eller lakenpose, husk eget putevar.
Informasjon om booking finner du her: https://www.mrtur.no/

Rutebeskrivelse

Fra parkeringa følger du godt merka DNT-sti til Måsskardet. Stien går over noen myrer, hvor det er lagt ut gangbruer. Det er stigning oppover til skaret. Oppe i skaret får du utsikt ned mot Måsvatnet og området rundt. Deretter er det en lett tur videre langs nordsida av Måsvatnet fram til Måsvassbu. Hytta ble bygd i 1934 og eies av Molde og Romsdal Turistforening. Dette er ei hytte med selvbetjening og sengeplass til 34 personer, fordelt på hovedhytta og sikringsbua. Måsvassbu er et flott utgangspunkt for flere turer, ellers er det flott å nyte idyllen og bare slappe av med aktiviteter ved hytta og vatnet – og kanskje steike en vaffel eller to? Kilde:

Adkomst og parkering

På Mittet følg skilting fra hovedvegen til Dale, etter 3,5 km kjør videre på Skrokkenvegen. Parkeringsplass i enden av vegen.
Fottur
Grønn
Lengde
1,13 km en vei
Stigning
193 m
Tidsbruk
1 t. 5 min
Høyeste punkt
619 moh

Løype på kart

Kjørebeskrivelse
Print ut