English

Måsvassbu

Rauma

Kort om turen

Tur som går langs merket sti i greit terreng. Turen følger Ljøsådalen opp til Ingridsetra og runder deretter Såta, først opp Såtskaret og så ned til Såtvatnet. Herfra er det slakt terreng bort til Måsvassbu.

I 2020 MÅ hytta forhåndsbookes:
På grunn av Covid-19 og smitteverntiltak MÅ hytteopphold bestilles på forhånd. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta. Vi anbefaler eget sengetøysett. Har du sovepose eller lakenpose, husk eget putevar.
Informasjon om booking finner du her: https://www.mrtur.no/

Ruteskildring

Parker på parkeringsplassen på Skorgedalen (bomvei). Kryss brua over til skitrekket og følg vei opp til skitrekket. Stien starter langs husveggen til skitrekket på skrå over myra til høyre. Skrå oppover til åpning i skogen som stien følger videre innover. Litt stigning til å begynne med, men terrenget blir fort slakere. Noe myrete terreng, spesielt til en runder foten av Strandafjellet. Følg stien inn til Haukebergstølen der den fortsetter langs elva i greit terreng innover til Ingridsetra. En passerer skoggrensa like før Ingridsetra. Fra Ingridsetra ta til venstre og kryss dalen og opp tverrdalen på motsatt side til Såtskarvatnet. Stien går til høyre for vatnet, og tar til høyre opp i Såtskaret etter vatnet. Fortsett ned til Såtvatnet og følg stien til venstre for vatnet. I enden av vatnet ta til høyre mot Svartevatnet og til venstre igjen før Svartevatnet, ned til stien i Måsskardet. Herfra følges stien fra Skrokkensetra til Måsvassbu , til venstre for Måsvatnet. Kilde:

Fottur
Blå
Lengde
14,2 km en vei
Stigning
466 m
Tidsbruk
8 t. 15 min.
Høyeste punkt
763 moh

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut