English

Lysløypa i Betna

Heim

Kort om turen

Dette er ei fin lysløype, som stort sett benyttes til trening. Når forholdene tillater det, er det oppkjørt brede løyper, med gode klassiske spor og flatløype ved siden av. Slik kan du både skøyte og gå klassisk. Løypa er variert og lett å gå, og du møter både flate, lett kupperte og bratte partier (både oppover og nedover). Selvsagt kan løypa også benyttes som en tur, for dere som har små barn eller av andre grunner velger ikke å gå på fjellet. Vintersesongen 2018 blir et Stikk UT! Ski -post i enden av lysløypa. 

Rutebeskrivelse

Løypetraseen fører deg gjennom et kuppert terreng, og går, naturlig nok, rundt og rundt. Flatt i starten, så en rekke bakker opp til en kuppert strekning i øvre del av løypa. Deretter en slak bakke ned, og du er halvveis. En liten bakke opp, så en kuppert strekning like nedenfor der du nettopp gikk, og så de mange bakkene ned til flata der du startet.

Adkomst og parkering

Løypa starter ved Øyan stadion i Betna, ca. 6 min fra Halsa ferjekai. E39 nordående; fra Halsa ferjekai: Kjør mot Trondheim i ca. 6 min, ta til høyre i det du kjører inn i det gatelysbelyste Betna, i roten av bakkene opp til Betnakrysset. E39 sørgående; fra Hemne eller Surnadal: Ta av mot Ålesund i Betnakrysset. Kjør omtrent 300 meter ned en kurvet bakke, over ei lita bru i bakkens bunn. Ta av til venstre RETT etter denne brua. Følg så vegen bort til stadionen, og parker ved garasjen der.
Skitur
Grønn
Lengde
2,87 km rundtur
Stigning
55 m
Tidsbruk
35 min.
Sesong
Vinter
Lysløype
Hele turen

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 2.9
Kjørebeskrivelse
Print ut