English

Lysløypa i Betna

Heim

Kort om turen

Dette er ei fin lysløype, som stort sett benyttes til trening. Når forholdene tillater det, er det oppkjørt brede løyper, med gode klassiske spor og flatløype ved siden av. Slik kan du både skøyte og gå klassisk. Selvsagt kan løypa også benyttes som en tur, for eksempel av familier med små barn. 

Ruteskildring

Løypetraseen fører deg gjennom et kuppert terreng, og går, naturlig nok, rundt og rundt. Flatt i starten, så en rekke bakker opp til en kuppert strekning i øvre del av løypa. Deretter en slak bakke ned, og du er halvveis. En liten bakke opp, så en kuppert strekning like nedenfor der du nettopp gikk, og så de mange bakkene ned til flata der du startet.

Tilkomst og parkering

Løypa starter ved Øyan stadion i Betna, ca. 6 min fra Halsa ferjekai. E39 nordående; fra Halsa ferjekai: Kjør mot Trondheim i ca. 6 min, ta til høyre i det du kjører inn i det gatelysbelyste Betna, i roten av bakkene opp til Betnakrysset. E39 sørgående; fra Hemne eller Surnadal: Ta av mot Ålesund i Betnakrysset. Kjør omtrent 300 meter ned en kurvet bakke, over ei lita bru i bakkens bunn. Ta av til venstre RETT etter denne brua. Følg så vegen bort til stadionen, og parker ved garasjen der.
Skitur
Grønn Løype
Lengde
2,87 km rundtur
Stigning
73 m
Tidsbruk
35 min.
Sesong
Vinter
Lysløype
Hele turen
Høyeste punkt
47 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 2.9
Køyreskildring
Print ut