English

Lysløypa - Svinnesnebba - Skihytta - Lysløypa

Tingvoll

Kort om turen

Turen er lettgått med gode oppkjørte løyper med tråkkemaskin unntatt den siste kilometeren opp til fjelltoppen hvor det er ikke er oppkjørt. Etter 1,5 kilometer passerer du Tingvoll museum med gamle flotte bygninger. På toppen venter en fantastisk utsikt mot Torjulvågen, Halsafjorden og Trongfjorden. På tilbaketuren tar du rundturen via skihytta som er åpen for servering både lørdag og søndag i sesongen.

Ruteskildring

Turen starter ved parkeringen til lysløypa. Etter 1,5 kilometer kommer du til museet som er et alternativt startsted. På god dager kan parkeringsplassen være full. Resten av turen går i vekslende terreng på gode oppkjørte spor. Den siste kilometeren er ikke oppkjørt, men det er som regel skispor opp til toppen. Her venter en fantastisk utsikt. Returen kan gå samme vei, men vi anbefaler å følge ruteforslaget som går via den åpne skihytta som driftes av Tingvoll idrettslag på dugnad. Servering av kaker, kaffe, saft og brus. Turen avsluttes tur i høydedragene over Tingvoll og tilslutt med flott nedkjøring tilbake til parkeringsplassen.

Tilkomst og parkering

Kommer du fra Kristiansund så svinger du av til venstre rett etter 50 km skiltet i Tingvolllia. Fra Sunndalsøra ser du veien rett etter opphevelsen av 50 km skiltet. Turen starter ved lysløypa. Alternativt startpunkt er Tingvoll museum.
Skitur
Blå Løype
Stigning
819 m
Tidsbruk
10 t. 10 m
Høyeste punkt
509 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 23

Offentleg transport

Nettbuss passerer veien opp til lysløpa. http://www.frammr.no

Kart

Turkart for Tingvoll 1:50 000, Tingvoll 1:50 000 og Stangvik 1:50 000
Køyreskildring
Print ut