English

Lysløypa til Eide IL

Hustadvika

Kort om turen

Turen går i Eide IL sin lysløype. Fra toppen av løypa, ved turposten, ser man ut over Eides bebyggelse, fjord og fjell. Her får man en flott utsiktsopplevelse fra en relativt kort tur. Turen gir deg også to valg, enten gå rett opp til turposten, eller en kan gå en rundtur, som gir en lengre tur. Dersom en ønsker et sted å slappe av og nyte en matpakke, er det en gapahuk like i nærheten for allmennheten. Isteden for å gå til venstre mot turposten, går en langs bakken rett opp, og til venstre kan en se Gapahuken.

Ruteskildring

Turen går på gruslagt vei hele veien. En kan velge å gå rett til venstre, dermed bare 600 meter opp til turposten. Eller kan en velge å gå til høyre, som gir en rundtur på 1,35 km. Går en til høyre vil en krysse stedet hvor turen startet. Turen varierer i oppoverbakker, og flatt bortover. Mange bruker denne turen til en flott intervall-/kondisøkt og joggeøkt.

Tilkomst og parkering

Utgangspunktet er Eide sentrum. Kjør opp til Eidehallen, og ta til høgre i krysset rett ovafor Eidehallen. I neste kryss er det skiltet til Stortua. Kjør rett oppover i boligfeltet, ta til venstre i neste kryss, som er ved en bekk, og parker ved skigarasjen til Eide IL helt øverst i vegen. Parkering ved Eide IL sin skigarasje, avgiftsfritt.
Fottur
Grønn
Lengde
0,69 km en vei
Stigning
53 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
137 moh

Løype på kart

Offentleg transport

En kan ta buss til Eide Stein, og gå opp 600 meter, så er en ved turstarten.

Anna

Skigarasjen til Eide IL er også utgangspunkt for turer videre til Brannhågsteinen, Silsetsetra, Stortua og Vardhågan.
Køyreskildring
Print ut