English

Løykja

Sunndal

Kort om turen

Turen går i tett løvskog og det er behov for å bruke armer og bein til enkelte tider. Det er ingen luftige partier og en plass er det kaldt kildevann. Stien er svakt merket og det anbefales å granske terrenget for å finne rett veg.

Ruteskildring

Dette er en av de enkle trimturene og passer godt til en ettermiddagstur. Stien går hele tiden i skog og er bratt, men helt uten luftige partier. Trimturen passer best noe ute på sommeren, da våren kan komme med enkelte steinsprang. Oppe ved postkassa er det utsikt over de flotte jordbrukseiendommene rundt Grøa og til boligfeltet på Løykjahagan. Utsikten tar deg med til kapell, museum og gravfelt. Lady Arbuthnott sitt bosted på og Philipshagen er også severdigheter som er verdt etbesøk. Stedene, som er nevnt ovenfor, kan beskues fra trimposten ved tur slutt.

Tilkomst og parkering

Ta RV 70 fra Sunndalsøra mot Oppdal og kjør ca. 6 km, ta av til venstre ved skilt merket Hoås. Du passerer et lite kapell og parker ved Løykja skole. Spaser tilbake ca. 500 m på sykkelsti og ta av til høgre, langs en jordekant og gå forbi to boliger. Oppe på et platå med dyrka mark tar du av til høyere, på traktorveg, igjennom ei grind, passerer et høydebasseng for drikkevann og videre et kort stykke til du finner en rødmerket stein i traktorvegen. Her starter stien, som går bratt oppover lia. Men det er ingen luftige partier
Fottur
Blå
Lengde
2 km en vei
Stigning
200 m
Tidsbruk
1 t. 30 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4

Anna

Opprinnelig var denne stien starten på en lengre tur. Stien ble i 80-årene ryddet og merket til topps, hvor det er satt opp trimkasse der elva Skorga stuper ned lia, på ca. 1000 moh. Et fantastisk rundskue ned til Driva elv omkranset av jordbruksområder, et skue over dalen til Kaldfonna på 1850 meter og med fosseduren fra elva Skorga som faller ned 1000 meter. Stien er gjengrodd og svært vanskelig å finne. Oppe ved Grønvatnet finnes ved det en lite synelig sti ned Kleiva, videre til Grasdalsetra, og fram til bilveg ved Nerdalen. Hele turen tar 5-6 timer og er noe krevende.

Kart

Statens Kartverk M 711, blad 1420 II
Køyreskildring
Print ut