English

Lønsetfjellet/Skårsfjellet

Molde

Kort om turen

En fin tur med variert terreng. Du starter på gruset vei i lett kupert terreng. Så følger du en sti, med jevn stigning i skog, og avslutter med fin sti i snaufjellsterreng forbi idylliske småtjern, til du kommer til Steinvarden på Lønsetfjellet, 755 moh. Her har du god utsikt til Langdalen, Urfjellet, Tusten og motsatt vei til Fannefjorden, holmene, Bolsøya og Skåla.

Rutebeskrivelse

Start ved Skaret Skisenter og gå i retning mot Kordalen og Lønsetfjellet/Skårsfjellet. Etter ca 900 meter på grusveg og de siste100 meterne langs en bekk/elv. Gå så over ei lita bru (ved rød hytte) mot Røbekksetra, følg veien et lite stykke (150 meter) og i første kryss, tar du til venstre. Du kommer så (185 meter) til en liten bru/klopp og et rødt bygg med skilt; Lønsetfjellet. Fra dette skuret/bygget går stien videre på en litt steinete sti med jevn stigning og gjennom skog, til du kommer til tregrensa ca 500 moh. Stien går slakt videre, på en tydelig, fin sti. Her er det lett å gå og flott utsikt allerede. Stien går forbi noen idylliske småtjern, når du nærmer deg steinvardene på toppen. Det er to steinvarder på Lønsetfjellet; en høy og en litt rund varde, hvor du kan søke ly for vinden.

Adkomst og parkering

Kjør riksvei 64 i retning Skaret/Skarstua. Kommer du fra Molde sentrum/Årødalen er avkjølringa 1, 4 km før Skarstua. Ta av til høyre ved skiltet "Skistadion" ved hovedveien, og kjør ca. 100 m til parkeringsplass ved Skaret Skistadion. Stor parkeringsplass, bomavgift (60 kr) ved parkering. Kan også parkere gratis langs fylkesveg 64 på bred vegskulder i retning mot Skarstua.
Fottur
Blå
Lengde
4,56 km en vei
Stigning
558 m
Tidsbruk
3 t. 45 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
752 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1,0
Sti 3,5

Annet

Kart

Turkart Molde. Turkartet inngår i en kartserie utgitt av Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i 2007. Målestokk 1:50.000
Kjørebeskrivelse
Print ut