English

Lønsetfjellet/Skårsfjellet

Molde

Kort om turen

En fin tur med variert terreng. Du starter på gruset vei i lett kupert terreng. Så følger du en sti, med jevn stigning i skog, og avslutter med fin sti i snaufjellsterreng forbi idylliske småtjern, til du kommer til Steinvarden på Lønsetfjellet, 755 moh. Her har du god utsikt til Langdalen, Urfjellet, Tusten og motsatt vei til Fannefjorden, holmene, Bolsøya og Skåla.

Rutebeskrivelse

Start ved Skaret Skisenter, ved veien som går oppover til brua. Følg veien til venstre mot Kordalen. Gå over ei lita bru ved en hytte på høyre side av veien, følg veien et lite stykke og i første kryss, tar du til venstre. Du kommer til en liten bru og et rødt bygg med skilt; Lønsetfjellet. Bak den går veien videre på en litt steinete sti med jevn stigning og gjennom skog, til du kommer til tregrensa ca 500 moh. Stien går slakt videre, på en tydelig, fin sti. Her er det lett å gå og flott utsikt allerede. Stien går forbi noen idylliske småtjern, når du nærmer deg steinvardene på toppen. Det er to steinvarder på Lønsetfjellet; en høy og en litt rund varde, hvor du kan søke ly for vinden.

Adkomst og parkering

Ta av til høyre 400 m etter Stokkevelta på veien mot Skaret. Det står skiltet Skistadion ved hovedveien, ca 100 m til parkeringsplass Skaret Skistadion. Stor parkeringsplass, gratis.
Fottur
Blå
Lengde
4,50 km en vei
Stigning
517 m
Tidsbruk
3 t. 35 mi
Sesong
Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Annet

Kart

Turkart Molde. Turkartet inngår i en kartserie utgitt av Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i 2007. Målestokk 1:50.000
Kjørebeskrivelse
Print ut