English

Litjvassheia

Heim

Kort om turen

Litjvassheia er ideell for deg som er ute etter vakker utsikt uten for mye strev. Turen går for det meste i tett skog, men etter hvert kommer du opp til et idyllisk lite fjellvann. Her ender vegen, og du går på sti siste stykket opp mot toppen. Du får flott panoramautsikt over fjord og fjell, og kan nyte synet av åpent hav i det fjerne.

Rutebeskrivelse

Start på parkeirng litt forbi Bårset, og begynn turen på grusvegen som går derfra. Første del av turen går på grusvei, som blir mer og mer begrodd oppover lia. Følg denne opp bratte bakker og svinger helt fram til Løvikvatnet. Her står det et lite skur. Gå rundt det, og følg stien som går til høyre oppover den siste kneika mot toppen.

Adkomst og parkering

Turen starter ved en asfaltert parkering som ligger tett inntil veien. For å komme deg dit må du ta av fra E39 på Halsa, opp mot Halsa kirke. I stedet for å ta til venstre inn mot kirka, følger du fylkesveg 350 som holder til høyre bortover lia. Kjør på denne vegen et godt stykke, forbi Bårset og parker på den asfalterte plassen som ligger på en bakketopp like før Løvika. GPS-koordinater: N63° 07.124' E8° 14.884'
Fottur
Grønn
Lengde
1,68 km en vei
Stigning
256 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
296 moh

Løype på kart

Kart

Fjordruta, Turkart for Halsa, 1421 III Halsa
Kjørebeskrivelse
Print ut