English

Liabørunden

Heim

Kort om turen

Denne turen er en flott trimrunde for mange i og rundt Halsas kommunesenter, Liabø. Turen går både på asfalt, grusveg og sti, og den har lette stigninger i terrenget enkelte steder. Ved turkassa får man fantastisk utsikt over Liabø, med Tussan, Saksa og Skålvikfjorden i bakgrunnen. Det er en høyst gjennomførbar tur for folk i alle aldre. Deler av runden kan gjennomføres både med rullestol og barnevogn.

Rutebeskrivelse

Du starter på parkeringsplassen ved Rasteplassen. Kryss E39, og gå ned i Haugan boligfelt på stien ved siden av busskuret. Følg vegen gjennom boligfeltet helt til den ender i gammelvegen på Liabø. Ta til høyre, og følg denne kjerrevegen til den krysser riksvegen og går over i grusveg på andre sida. Følg denne ca. 200 meter, før du finner skilting mot Liabø (ta til høyre). De neste 600 meterne følger du en bratt skogsveg opp lia. Oppi der er det drevet skogsdrift, og veien er gjørmete. Kryss Utistuvegen, og hold høyden. Midt mellom Utistuvegen og Liabøvegen, ved tuftene av det gamle Persetunet, henger turpostkassa. Vegen går så videre mot Liabøvegen, som man følger ned til E39 og parkeringa.

For en litt lengre tur kan man gå til Kletten og tilbake igjen på grusveg som går over i en sti.

Adkomst og parkering

På parkeringsplassen ved Rasteplassen Kro og Overnatting på Liabø. Ingen parkeringsavgift. Halve turen kan gjennomføres med barnevogn og rullestol.
Fottur
Grønn
Lengde
3,4 km en vei
Stigning
131 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
161 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,8
Sti 1,2

Offentlig transport

Buss

Kart

Turkart for Halsa, 1421 III Halsa
Kjørebeskrivelse
Print ut