English

Liabekken om setervegen

Surnadal

Kort om turen

Denne ruta til Liabekken går etter setervegen fra Sande i Øvre Surnadal til setra som hører Bortistua Sande til. Fra trimboksen på Liabekken har du utsikt opp mot Sandfjellet, Nordmarka og Duvåsen. Om sommeren kan du ta en forfriskende dukkert i kulpen ved trimboksen. Om du vil forlenge turen, er Sandfjellet eller Sandsetrene gode alternativer.

Ruteskildring

Omtrent ved den tidligere butikken på Sande tar du av på motsatt side av vegen. Kjør forbi det tidligere Sande meieri (Opptun) på høgre side ved foten av en bakke, og følg grusveien opp på Sandholten. Der kan du parkere på merka parkeringsplass. Ved parkeringsplassen tar du av til høgre og inn på den gamle setervegen. Følg skiltinga etter denne fram til Liabekken og trimboksen som Øvre Surnadal i.l. har der. Du finner beskrivelse av en alternativ trasé mot trimposten på Liabekken et annet sted her på morotur. Denne stien er også skilta. Den er litt lengre, men ikke fullt så bratt som ruta som blir beskrevet her. Ved å følge den andre turbeskrivelsen på tilbaketuren, får du en fin rundtur.

Tilkomst og parkering

Startpunkt for turen ligger på Sande i Øvre Surnadal. Viss du kjører riksveg 65 i retning Trondheim, er dette i underkant av to mil fra Skei (sentrum i Surnadal). Her kommer du inn i ei 60-sone der du etter et par hundre meter tar inn på en grusveg på høgre side av riksvegen. Herfra er den videre traseen skilta. Grusvegen skrår seg fra riksvegen og bort til et rødt hus (Opptun) som ligger like i veikanten på høgre side. Dette er det opprinnelige Sande meieri. Kjør opp bakken og parker på anvist
Fottur
Blå
Lengde
2,6 km en vei
Stigning
402 m
Tidsbruk
2 t. 20 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
420 moh
Merking
Både skiltet og merket

Løype på kart

Offentleg transport

Det er mulig å komme seg hit med buss. Se Nettbuss sine ruter mellom Skei og Trondheim.

Anna

Brede jordbruksmaskiner passerer etter skogsvegen. Ta hensyn til dette når du parkerer. Stien er merka etter nasjonal standard.Det er også oppsatt skilt over lokale stedsnavn langs ruta.

Kart

Friluftskart for Surnadal eller turkart for Trollheimen.
Køyreskildring
Print ut