English

Liabekken

Surnadal

Kort om turen

Turen er en del av en merket veg fra Sande i Øvre Surnadal til setra til Bortistua på Sande. Det er oppsatt skilt med lokale stedsnavn langs ruta.  Fra trimboksen på Liabekken har du utsikt opp mot Sandfjellet, Nordmarka og Duvåsen. På sommers tid er det også anledning til å ta en forfriskende dukkert i kulpen ved trimboksen. 

Ruteskildring

Omtrent ved den tidligere butikken på Sande tar du av på motsatt side av vegen. Kjør forbi det tidligere Sande meieri (Opptun) på høgre side ved foten av en bakke, og følg grusveien opp på Sandholten. Der kan du parkere på merka parkeringsplass. Følg deretter traktorvei/grusvei videre til du kommer til et granholt med et veikryss, her skal du ta til høyre opp en veldig bratt bakke. På toppen av denne bakken ligger en trimboks som heter Pekkan. Fra Pekkan tar du til venstre over Estenskleivbekken og hold deretter til høyre rett etter bekken. Følg traktorvei oppover helt til du kommer til en skarp sving. Her skal du ta til høyre. Gå deretter rett frem og ta til venstre i neste kryss. Herifra går du opp en ganske bratt bakke til du kommer til merket sti mot Liabekken. Herfra følger du merket sti helt frem til trimboksen på Liabekken.

Tilkomst og parkering

Startpunkt for turen ligger på Sande i Øvre Surnadal. Viss du kjører riksveg 65 i retning Trondheim, er dette i underkant av to mil fra Skei (sentrum i Surnadal). Her kommer du inn i ei 60-sone der du etter et par hundre meter tar inn på en grusveg på høgre side av riksvegen. Grusvegen skrår seg fra riksvegen og bort til et rødt hus (Opptun) som ligger like i veikanten på høgre side. Dette er det opprinnelige Sande meieri. Kjør opp bakken og parker på anvist.
Fottur
Blå
Stigning
369 m
Tidsbruk
2 t. 45 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
421 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3,8

Offentleg transport

Nettbuss, avstigning Sande, Øvre Surnadal

Anna

Stien er merka etter nasjonal standard.
Køyreskildring
Print ut