English

Lerstadvatnet

Ålesund

Kort om turen

En super tur hvis du vil ha en enkel spasertur eller joggetur! Vannet, trærne og fuglene gjør turen til en fin naturopplevelse. .Det høyeste punktet langs Lerstadvatnet ligger 64 moh.

Rutebeskrivelse

Du kan starte ved Lerstad skole og gå på gangvegen på venstre side. Etter at du har passert skolen vil du komme til en barnehage. Her kan barna stoppe og leke litt om det er utenom barnehagens åpningstider. Turen går videre rundt Lerstadvatnet (hold til høyre). Om du ønsker en lenger tur, kan du ta en avstikker som går videre til Hatlaåsen. Du kan også kombinere turen med en brattere tur til Høgenakken, hvor du vil kunne nyte en fantastisk flott utsikt.

Nordsiden av vannet er trillevennlig. En kan sykle rundt hele vannet. 

 

Adkomst og parkering

Du kan starte ved Lerstad barneskole i midtre bydel i Ålesund kommune. Hvis du går utenom skoletid, er det godt med parkeringsplasser utenfor Lerstad skole (gratis). NB: Parker ikke i Østre Hatlaåsen! Veien er tilkomst for beboere i området, og det er ikke parkeringsplasser langs veien. 

Fottur
Grønn
Lengde
1,86 km en vei
Stigning
34 m
Tidsbruk
35 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
58 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,7

Offentlig transport

Bybussen i Ålesund kjører forbi Lerstad skole. Sjekk http://www.nettbuss.no

Annet

På Lerstadvatnet skal det i vikingtida ha stått et slag mellom vikinger som slepte båtene sine over fra Borgundfjorden til Åsefjorden og lokale bønder. Vikingene tapte slaget, og blant annet skal høvdingen som falt i slaget være gravlagt i området. I nyere tid, fra rundt 1900 og utover, ble det arrangert travkonkurransar på det islagte Lerstadvatnet hver vinter. Da lastebilene fikk mer innpass i samfunnet, ble vognkarene borte, og derfor også travkonkurransen på Lerstadvatnet.

Kart

Kjørebeskrivelse
Print ut