English

Leirvågfjellet fra Sundsmyra om Torvmyra

Sula

Kort om turen

Leirvågfjellet er lett tilgjengelig hele året, og har en av de beste utsiktene i kommunen, bla. mot Sunnmørsalpene i Hjørundfjorden. Du vil passere ett par flotte utsiktspunkt på veien opp som kan være verdt å besøke. Et av punktene er merket i GPS-filen med nummer 513. Husk at den fineste utsikten/opplevelsen på denne turen ikke nødvendigvis ligger langs stien. Samme som start

Ruteskildring

Fra parkeringen skal du sørover. Etter at du har passert grusbana møter du på et turskilt som peker mot Leirvågfjellet og Kvasneset. Stien er god og tydelig. Den går parallelt med ei strømgate, helt frem til et kryss hvor det er satt opp et skilt som viser veien videre nordover mot Leirvågfjellet. Du skal i hovedsak følge denne nordlige stien uten å ta av. Med ujevne mellomrom er stien merket. Etter myra mellom Sætrenakkene og Kamben så er det en vei som går sørover. Denne tar deg med ned til Sundsmyra. Vi går her mot vest, da vi skal opp på toppen. Vel 370 meter etter dette krysset så er du inne på hovedstien fra Sundsmyra til Leirvågfjellet. Etter noen høydemeter så ser du trig. punktet på Leirvågfjellet. Det er bare en fantastisk utsikt fra denne toppen! Returen går sørover mot Høgefjellet. Stien nedover går på vestsiden, til høyre, for toppen. Denne stien er forsåvidt grei, men den har noen passasjer som gir god utsikt. Noen bratte deler av stien er sikret med tau og kjetting. Stien er tydelig da den er mye brukt, og du står snart nede på hovedstien fra Sundsmyra igjen. Her tar du til høyre, sørvest, og går ned mot grusbana på Sundsmyra. Bilen står på andre siden, hvis du kom med bil.

Tilkomst og parkering

Utgangspunkt fra Sundsmyra, Eidsnes. Start fra parkeringsplassen ved idrettsplassen på Sundsmyra og videre på sti opp til toppen av Leirvågfjellet. Parkeringen er lagt inn som eget veipunkt i GPS-filen. Kjørende tar av fra E39 ned mot Solavågfergekai. Etter ca. 760 meter tar du av mot venstre, skilt mot Sundsmyra. Fortsett til venstre i første kryss og følg Eidsbakken noen få meter, her er det et nytt kryss med skilting mot Sundsmyra. Følg denne veien, Leirvågdalen, helt til ende. Her er det en bom ved grusbana. Oppstillingsplass for ca. 10 biler på utsiden av denne. Bussende: Følg bussen til Solavåg fergekai. Følg E39, på høyre side, tilbake ca. 100 meter. Ta av i kryss nr. 2 og følg Smelarsgarden veien til endes. Den går over til Dåvane, det er bare et veikryss på denne veien, mot nord, Gjerdet. Følg veien Gjerdet opp mot en løe på høyre hånd. Stien starter på nedsiden av denne. Følg stien noen meter mot øst, her gjør den en sving mot nord. Du kommer inn på veikryss i GPS-filen som har nummer 401. Her står det et skilt, gå mot høyre: Torvmyrane. Utgangspunkt fra Sundsmyra, Eidsnes. Start fra parkeringsplassen ved idrettsplassen på Sundsmyra. Ingen avgift.
Fottur
Blå
Lengde
3,8 km tur/retur
Stigning
220 m
Tidsbruk
1 t. 30 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3,2

Offentleg transport

Se internett: http://www.frammr.no/ Buss til Solavågen og Sunde fergekai (Sularuta).

Anna

Blå gradering er gitt fordi den er lagt opp som en rundtur over Leirvågfjellet, med noe bratt nedstigning mot Sundsmyra. Her er det sikringstau o.l. satt opp, på enkelte plasser, for å hindre at man faller utfor skrenten.

Kart

Sykkylven M711 serie Blad 1219 IV og Ålesund i turkart serien
Køyreskildring
Print ut