English

Leirvågfjellet fra Kvasnes

Sula

Kort om turen

Leirvågfjellet er lett tilgjengelig hele året og har den flotteste utsikten i kommunen, bla. mot Sunnmørsalpene i Hjørundfjorden. Du vil passere ett par flotte utsiktspunkt på veien opp som kan være verdt å besøke. Et av punktene er merket i GPS-filen med nummer 513. Husk at den fineste utsikten/opplevelsen på denne turen ikke nødvendigvis ligger langs stien. Samme som start.

Ruteskildring

Du må opp en liten bakke fra parkeringen og her er det satt opp turskilt mot Leirvågfjellet. Stien er god og tydelig helt frem. Med ujevne mellomrom er stien merket. Etter ca. 320 meter så kommer du til et veiskille/kryss. Du skal her fortsette mot nord. Etter ytterligere 40 meter kommer du til et nytt kryss, her er det satt opp skilt som viser riktig vei videre.Du skal i hovedsak følge denne stien uten å ta av. Etter myra mellom Sætrenakkene og Kamben så er det en vei som går sørover. Denne tar deg med ned til Sundsmyra, fortsett mot vest. Vel 370 meter etter dette krysset så er du inne på hovedstien fra Sundsmyra til Leirvågfjellet. Etter noen høydemeter så ser du trig. punktet på Leirvågfjellet.

Tilkomst og parkering

Bilister/syklende tar av fra E39 mot Vegsund og følger skiltet mot Veibust. Du svinger mot høyre i første kryss og kjører under E39. Følg Kongshaugstranda til ende. Her gjør veien en høyre sving opp en bakke, Fabrikkvegen. ca 100 meter etter veikrysset Fabrikkvegen/Kvasnesvegen, er parkeringsplassene. Parkeringsplassene er merket i GPS-filen. Ingen avgifter.
Fottur
Grønn
Lengde
3,6 km tur/retur
Stigning
228 m
Tidsbruk
1 t. 30 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3

Offentleg transport

Sularuta har holdeplass rett etter nedkjøringen til Vegsund. Kommer dere fra Sula så er det gangvei fra busstoppet og opp til startpunktet ved Kvasnes. Kommer dere fra Ålesund, over Vegsundbroa så må dere gå på gangveien som går under E39 og følge Kvasnesvegen frem til startpunktet. Det er ca. 900 meter på asfalt frem til startpunktet http://www.sularutelag.no http://www.frammr.no

Anna

Ser ofte sykkelspor på denne ruten, men har aldri møtt syklende her.

Kart

Sykkylven M711 serie Blad 1219 IV og Ålesund i turkart serien
Køyreskildring
Print ut