English

Leira ved Sandøy

Ålesund

Kort om turen

Sandøy er øyidyll på sitt beste! Her er det sjø og hav på alle kanter, noen av Romsdalskystens vakreste sandstrender, ro og fred, men også 35 fastboende, et levende kulturlandskap med gardsbruk, beitende kyr, hester og sauer. Den smale, nærmest bilfrie veien svinger seg over øya og gjør den perfekt å utforske både til fots og på sykkel.

Det er viktig å kle seg etter ver og føreforhold. Det vert ikkje strødd eller brøyta til turmålet. Ein er sjølv ansvarleg for å vurdere føret, og om turen let seg gjennomføre.

Ruteskildring

Fra fergekaia på Sandøy følger du veien som dreier sørøstover mot høyre. Etter kort tid kommer du til en sykkelparkering på venstre hånd hvor det står sykler til utlån! Deretter kommer du til butikken L/L Sandøy Handelslag med en trivelig kaffekrok hvor du kan treffe dem som holder til på øya. Litt lenger bort får du Sandøy kirke på venstre hånd. Den vakre trekirka er fra 1812 og har en vakker innvendig utsmykning. Veien slynger seg etter hvert over jorder og mellom gardsbruk før den dreier nordøst og ut mot neset ved Sanden. Der ligger Sandøyhytter, tre hytter på rekke og rad. Gå forbi disse hyttene og ut på neset der finn du turkassa. Her er rasteplass som kan alle kan benytte seg av. Både sør og nord for neset er det lange, hvitkornete sandstrender hvor du kan raste, bade eller bare nyte utsikten og sjølufta.Alternativt kan en velge å følge vei 211 (se kart), denne veien er litt kortere. Begge rutene er godt egnet for rullestol/barnevogn.

Fottur
Grønn
Lengde
1,6 km en vei
Stigning
10 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
6 moh
Merking
Merket

Løype på kart

Val for kartet:

Underlag Lengde i km
Asfalt 3,2

Offentleg transport

For å komme seg til Sandøya kan ein ta ferje frå Småge eller Finnøy. http://ruteinfo.thn.no/no/default.aspx?rnr=133

Kart

Turkart Harøyfjorden 1:50 000
Køyreskildring
Print ut