English

Lasken, Folkeparken

Kristiansund

Kort om turen

Folkeparken ligger på Gomalandet og er et av de mest benytta rekreasjonsområdene i kommunen, med badestrender og fiskeplasser. Det er også fotballbane, lysløype og skibakke i området. Lasken ligger i utkanten av Folkeparken. I Lasken er det ei fin lita badestrand og et naust. Naustet i Lasken er nyrestaurert denne våren og disponeres av Atlanten ungdomsskole. Naustet ligger fint til nede i bukta.  Fiskeplass i sjø lengst nord på Kleppen når du fortsetter forbi naustet.  Ved etablering av "Noroddløypa" ble den en veldig fin forbindelse ned til Lasken og langt flere bruker området som en rundløype. "Noroddløypa" kan nås både fra Lasken og i Folkeparken. Dette er en tur som passer for alle. Det er ei lett løype, ikke spesielt kupert. Turen ned til Lasken fra Atlanten videregående skole er barnevognvennlig, samtidig som det er fint å sykle ned dit. Stien før du kommer ned til grassletta og naustet er gruset.

Ruteskildring

Turen starter ved Atlanten  idrettspark, og er ei rundløype. Vi har tatt utgangspunkt i kunstisbanen. Turen går inn i Folkeparken, via Nordoddløypa og ned til Lasken, så opp og tilbake til kunstisbanen. Om du står med ryggen til kunstisbanen har du Atlanten videregående skole rett foran deg. Vei til høyre fører mot Nordvesthallen og Folkeparken. Gå veien til høyre mot Nordvesthallen. Til venstre for Nordvesthallen går veien inn i Folkeparken. På venstre hånd står ei stor tavle med oversikt over løypenettet i Folkeparken. Du skal til Lasken. Følg turveien frem og ta til venstre i første kryss. Følg turveien. Hold til venstre. Et parti på vel 150 meter er vegen noe dårlig. Skilt med Nordoddløypa viser at du igjen skal ta til venstre. Følg Noroddløypa til den treffer på stien ned til Lasken. Du tar nå til høyre og følger stien ned til sjøen. Her ser du naustet på venstre side av bukta. Turmålet er naustet i Lasken. På retur følger du samme sti opp. Nå tar du ikke av og inn på Noroddløypa, men følger stien rett frem til du kommer ut på asfaltert vei. Ta til venstre og følg veien fremover. Du passerer Atlanten videregående skole. Kunstisbanen ligger nå rett frem. 

Tilkomst og parkering

Folkeparken i Kristiansund ligger på Gomalandet. Turen starter ved Atlanten idrettspark. Vi har tatt utgangspunkt i kunstisbanen. Kjør til rundskjøringa ved Atlanterhavstunellen. Herfra kjører du i retning idrettsparken, Hagelinveien. Videre inn i Dalabergan. Når du kommer til toppen av Dalabergan og har kunstisbanen rett foran deg er det parkering til venstre. Følg veien forbi Atlanten videregående skole som du har på venstre side til du ser gruset turløype som går inn til høyre mellom grantrærne. Det kan parkeres både ved Atlanten idrettspark, Kunstisbanen og parkering ved Atlanten videregående skole.
Fottur
Grønn
Lengde
2,25 km en vei
Stigning
48 m
Tidsbruk
40 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
32 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,4

Offentleg transport

Buss til Atlanten idrettspark. Se http://www.frammr.no

Kart

Turkart Kristiansund
Køyreskildring
Print ut