English

Langs Svartvatnet

Smøla

Kort om turen

Turen går langs vannet. Her er det også mulig å ta med fiskestang og prøve fiskelykken. Du vil i 2012 finne en turpost på en liten høyde like før du kommer til enden av vannet. Det er mulig å gå rundt hele vannet hvis du har lyst på en noe lengre tur.

Ruteskildring

Stien følger vannet fram til ei hytte som ligger ca 1 km fra start. Hytta er lite i bruk. Stien blir dårligere etter at hytta er passert. Men det går greit å følge stien/dyretråkket videre. Underlaget på stien er en blanding av berg/ mose på berg og noen små myrområder. GPS-punktet stopper ca der turposten ligger.

Tilkomst og parkering

Startstedet ligger ved hovedveien som går tvers over Smøla fra Nerdvika til Sætran. Veien over Frostadheia. Du vil etter å ha kjørt 2-3 km finne en stor avkjørsel som også brukes til parkering. Da har du Svartvatnet på venstre side. På høyre side ligger Kongsvatnet. Det er plass til noen biler ved veien og det er greit å parkere der.
Fottur
Grønn
Lengde
2,3 km en vei
Stigning
0 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3

Offentleg transport

Ingen offentlig transport langs denne veien.

Anna

Det er smart å ha fottøy som tåler vann. Det er nesten bestandig bløte partier du må passere når du skal gå tur i myrområder på Smøla. Landskapet på Smøla flatt. Og akkurat denne turen har praktisk talt ingen helning/stigning.

Kart

Smøla 1321-1
Køyreskildring
Print ut