English

Langedalen / Måsvassbu

Molde

Kort om turen

Langedalen byr på enkelt skiterreng for de fleste. Her trenger man ikke noe spesielt utstyr. Vanlige turski kan godt anbefales, og på de fleste typer føre går det godt også med langrennsski. For de yngste (eller mest uerfarne) skigåerne kan turen helt til Måsvassbu bli i lengste laget (10 km), men mange bruker Langedalen i seg selv som turmål. Det er nok av plasser fremover dalen hvor det er fint å finne seg en rasteplass før man vender nesen hjemover igjen. Det er ikke kjørt opp langrennsspor, men det er som oftest skuterspor hele veien til Måsvassbu på nyåret. Måsvassbu er et ypperlig utgangspunkt for både lette, flate skiturer og toppturer av ulik vanskelighetsgrad. (Trasèen er forøvrig den samme som benyttes i det årlige Storfjellrennet mellom Vistdal og Mittet). Måsvassbu er et naturlig sluttsted for turen, men mange velger å ta en kortere tur fremover Langedalen. Det er også mulig å fortsette turen videre fra Måsvassbu til f.eks. Mittet i Rauma kommune.

Ruteskildring

De første 7 km av turen går etter en skogsbilvei fra Lange i Vistdal til Fellesbeitet. De siste 3 km frem til Måsvassbu går i åpent lende. Turen går i småkupert terreng som ikke byr på store utfordringer. Etter litt stigning i starten er det mange flate partier midtveis. Det er noe stigning siste biten til Fellesbeitet, før det blir flate partier med en forholdsvis kort stigning frem til Måsvassbu. Ved fellesbeitet har turistforeningen skilt som viser retningen videre til Måsvassbu. Det finne mange alternative ruter for å komme seg til Måsvassbu, og flere av dem er skiltet av turistforeningen.

Tilkomst og parkering

Følg riksveien gjennom Vistdal, og følg skilting til Lange. Det er to avkjørsler til Lange. Deretter er det skiltet til Måsvassbu. Det er gratis parkeringsmuligheter der skogsbilveien starter. Når det er lite snø i lavlandet kan man kjøre et stykke fremover dalen før man tar på seg skiene. Da må man betale bompenger. Det er gratis parkeringsmuligheter der skogsbilveien starter på Lange.
Skitur
Rød fjellski
Lengde
10,07 km en vei
Stigning
609 m
Tidsbruk
4 t. 35 min.
Høyeste punkt
595 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Kart

Topografisk kart fra Statens Kartverk, kartblad 1320-II, Eresfjord

Betalingsmiddel for bomvei

Kontanter og Vipps
Køyreskildring
Print ut