English

Langdalsbu fra Skaret Skisenter

Hustadvika / Molde

Kort om turen

Flott skitur i lett terreng og i oppkjørte spor. Skaret Skisenter har ansvaret for løypekjøringa og kjører mange alternative ruter på Skaret med utgangspunkt fra Skaret Skisenter (P-plass). Her er det nykjørte løyper fra kl 1100 på hverdager og fra kl 0800 i helger. Det mest vanlige når en går inn til Langdalsbu er å følge samme trase tilbake.God merking i løypekryss. Langdalsbu er ei populær MRT- dagsturhytte med åpen kiosk i "skisesongen", fra januar til starten av april (påska). Åpen lørdag og søndag kl. 11-15.http://www.ut.no/hytte/3.1313/ MRT-hytta Feskarbu og Ottarbu ligger ved Langdalsvatnet ca. 500 m. fra Langdalsbu. Det er 2 ubetjente hytter med overnattingsmuligheter. http://www.ut.no/hytte/3.1704/

Rutebeskrivelse

Fra starten ved P-plass følger løypa Kordalen til Berrmyrene og videre inntil Langdalsreset. Her kommer den første oppoverbakken med en følgende nedoverbakke. Siste bakke opp mot Langdalsbu kan virke bratt.God merking i alle løypekryss.

Adkomst og parkering

Man tar av til høyre 400 m etter Stokkevelta på veien mot Skaret. Det står skiltet Skisenter. Parkeringsavgift kan betales på mCash (Kr. 50,-) eller til parkeringsvakt (lørdag og søndag)
Skitur
Rød
Lengde
7,00 km en vei
Stigning
187 m
Tidsbruk
2 t. 45 mi
Sesong
Vinter

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 15

Offentlig transport

Det går buss til startpunktet
Kjørebeskrivelse
Print ut