English

Lågheia - Høgheia - Talstadhesten

Hustadvika

Kort om turen

Egentlig tre turer i en: Lågheia (520 mo), Høgheia (694 moh) og Talstadhesten (913 moh). Den første er beskrevet allerede, men her foreslår vi en rundtur; alle toppene! Det er flott utsikt fra alle tre. På vår runde møtte vi tåka på Talstadhesten - og da er GPS-sporet godt å ha.

Ruteskildring

Turen starter fra parkeringsplassen lengst inne i Ridderbakken. Herfra på grus-sti, gjennom ei grind og opp til Haukåssetra, ca. 10 minutters gange. Vår tur går først om Lågheia og Høgheia, så da tar du stien til høyre opp gjennom skogen. Vil du bare ta Talstadhesten, går du til venstre, over elva og følger pila som viser vei opp bjørkelia (der vår runde kommer ned) Turen opp til Lågheia er på grei sti, 50 minutter til en time? Derfra følger du bare stien videre opp til Høgheia, ca. 25 minutters gange. Her er det bratt mot øst! Det går nå sti ned i "Dalagapet", den følger kanten og det er luftig til høyre! Ikke så god sti, men et greit tråkk. Litt bratt et par steder. Det er ca. 200 høydemeter ned i "dalagapen", før du nå tar stien rett opp til Talstadhesten. Den er godt synlig i terrenget. Her er det bratt, men fint å gå - om enn tungt; vel 400 høydemeter, tre kvarters tid? En time? Når du kommer opp i flatere terreng går du mot høyre - forbi et litt smalt parti - så er du ved varden. Tid for rast? Også her er det bratt mot øst! Ned følger vi bare stien langs ryggen, den går litt på "framsiden" - og er lett å finne. Det er drøyt ned, halvannen time? Så kommer du tilbake til Haukåssetra og tar stien ned til parkeringsplassen.

Tilkomst og parkering

Fra Elnesvågen sentrum kjører du opp i Hauglia, lengst oppe tar du inn til venstre, Øvre Kongefaret, så Ridderbakken til parkeringsplassen lengst inne. Herfra er det greit merket til alle de tre turmåla turen vår er innom. MEN! OBS: Det er anleggsarbeid ved stien opp fra den vanlige turparkeringen i Ridderbakken/Hauglia, frem til iallefall juli.. Dett er beklagelig.. MEN: Vi anbefaler å gå alternative ruter: 1. Fra Fræna Videregående skole, Frænahallen eller fra sentrum , etter turveg via slalo
Fottur
Rød
Stigning
973 m
Tidsbruk
7 t. 25 min.
Høyeste punkt
885 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 9
Køyreskildring
Print ut