English

Kyststien i Bud - rundtur ved foten av Gulberget.

Hustadvika

Kort om turen

Flott og variert rundtur med innslag av skog langs foten av Gulberget, langt strekk med kyststi langs storhavet, og med flott kystkultur gjennom Bud sentrum. På denne strekningen ligger også en flott bålhytte som Bud Vel har satt opp. Den er åpen for folk flest. Turposten ligger her i postkassen ved Bålhytta.

Rutebeskrivelse

Turen går på god sti, grusvei og noe asfalt.

Vi anbefaler å starte fra Idrettspalssen/Samfunnshuset i Bud. Her er det god parkering. Turstien starter ved det innerste hjørneflagget til den gamle fotballbanen av gress, til høgre for samfunnshuset. Lett å finne. Vi anbefaler å ta turen om foten til Gulberget først, Her kommer du etterhvert til bålhytta. Turposten ligger i postkassen ved Bålhytta. Etter bålhytta og skogen  kommer man til gangeveg. Her følger du den nordover mot "Kjeksa Utsiktspunkt" ca 500 meter, her er den nye ungergangen for gangveien som går helt til Bergset. Etter undergangen er det skiltet Kyststi til venstre og sørover mot Bud igjen. Da går du langs ytre leia i havgapet og til slutt gjennom Bud sentrum, tilbake til utgangspunktet/Idrettsplassen ved Bud Samfunnshus.

Går du "medsols" fra Idrettsplasen, gjennom Bud sentrum og langs havet først, må du være oppmerksom å ta til høyre like før "Kjekså utsiktspunkt", her går stien i en undergang for hovedvegen og litt tilbake mot Bud, før den er skiltet til venstre inn i skogen igjen.

OBS: Merk dere at stiene kan være vanskelige å bruke for rullestoler. Stien er til tider smal og for kupert til at dette er særlig egnet. Regner med at de fleste barnevogner klarer det fint.

Adkomst og parkering

Det er flere muligheter for turstart. Vi anbefaler at du parkerer ved Bud Samfunnshus/Kunstgressbanen, like før Bud sentrum (som beskrevet over). For å gå nordover mot skogen og bålhytta, starter turstien ved det innerste hjørneflagget til den gamle fotballbanen av gress, til høgre for samfunnshuset. Lett å finne. Ønsker du å gå fra campingplassen "medsols", går du bare over veien og ned ved Bud Camping.
Fottur
Blå
Lengde
6,88 km en vei
Stigning
143 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
39 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1,5
Grus 5.5

Offentlig transport

Det er gode bussforbindelser fra Molde til Bud, se på FRAM sine internettsider.

Annet

Det er massevis av kulturminner i Buaværet, som ligger langs ruta. Noe er skiltet mens andre fortsatt ligger uberørt. Ergan og Bud Museum har mange, og gode beskrivelser av dette. På denne strekningen ligger også en flott bålhytte som Bud Vel har satt opp. Den er åpen for folk flest. Bud Vel ønsker at folk kan få bruke hytta til kos og pause, mot at man rydder og forlater hytta som den var da du kom. Det er også mulig å gå opp på Gulberget fra Kyststien.

Kart

Turkart Molde/Fræna

Lenke til turbeskrivelse

Ta turen på 7 minutter, YouTube-snutt.
Kjørebeskrivelse
Print ut