English

Kvilhaugen - Smisetnebba 1175 moh - Flånebba 1147 moh- Viddalen (rundtur)

Tingvoll

Kort om turen

Turen er en lang dagstur hvor store deler av turen går i svært åpent terreng med flott utsikt i alle retninger. På turen kommer du etter en liten halvtime opp til Kvilhaugen hvor det er benk og en fantastisk utsikt mot Havstadvatnet. Avstikkeren på et ca 100 meter er sterkt anbefalt. Etter å ha kommet opp på Kaldbaken vil du gå langs en egg med flott utsikt både mot Ålvundfjorden og Tingvoll. Du går langs en bratt skrent mot Ålvundfjorden som er med på å krydre turen.Etter å ha nådd Smisetnebba får du fantastisk utsikt innover Innerdalen og utsikten mot Flånebba kan forveksles med terrenget i Jotunheimen. Det er 3 km langs den flotte eggen til Flånebba hvor du ser rett ned på Sunndalsøra og Sunndalsfjorden.

Ruteskildring

Turen starter ved bommen til Myravatnet. Hvis du har hund, minner vi om at i Tingvoll kommune er det utvidet båndtvang for hunder i perioden 1. april t.o.m. 30.september på inn- og utmark. Vi ber om at alle hunder til enhver tid holdes i bånd ved ferdsel av hensyn til andre, både tobeinte og firbeinte.

Gå ca 800 meter langs veien til det tar av en kjerrevei til høyre skiltet med Kvilhaugen. Følg stien til du møter skilting med Smisetnebba og Kvilhaugen. Anbefaler å gå bortom Kvilhaugen for å nyte utsikten og ta første rasten før stigningen opp mot Nonshaugen starter. Opp lia skal du holde til høyre for bekken til du kommer opp til et lite platå hvor bekken flater litt ut. Her skal du krysse bekken og holde skarpt venstre mot ryggen til Nonshaugen. Her er det sti og tørrere å gå enn i dalbotn. Gå helt opp i skaret og ta deg opp til Kaldbaken. Her er det store steinblokker og du må klyve litt i ura for å komme opp. Vel oppe flater det litt ut mens du går forbi Dauen før du får en liten stigning opp til Indre Nonshaugen. Turen fra Kaldbaken til selve toppen er lettgått og det er sti som følger kanten på skrenten. På Smisetnebba venter en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Er sikten god ser du også Innerdalstårnet.Turen fortsetter langs eggen mot Flånebba. Her er det delvis god sti hele veien. Når du nærmer deg Flånebba skal du gå rett mot toppen til du møter stien fra Sunndalssida som runder fjellsiden og tar deg til topps fra vestsiden. Turen mot Viddalen følger ryggen nedover langs kanten til Vidalen. Fra Bertramshytta tar du til høyre ned skaret til Vidalen. Der vil du treffe en sti som går ned til veien ca 300 meter fra parkeringen.

Tilkomst og parkering

Kjør av fra riksvei 70 ved bensinstasjonen på Meisingset, merket Rotås. Kjør ca. 3 km og ta av veien til venstre opp til Hafstadvannet. Følg veien langs Hafstadvatnet til du ser turskilt, her er det også parkeringsplass. Parkeringen er på andre siden av veien for bommen til Myravatnet. Ved Hafstadvatnet på andre side av veien for bommen til Myravatnet. Koordinater til parkeringsplassen: 62.82.147 008.36.056
Fottur
Rød
Stigning
1285 m
Tidsbruk
10 t. 55 m
Høyeste punkt
1166 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 10,7

Offentleg transport

Nei

Anna

Turen går i vilt terreng med bratte skrenter på sidene og anbefales ikke i dårlig vær. Skodda kommer ofte raskt i fjellet og fra Smisetnebba er det ingen merking. Det anbefales å ta med kart og kompass (gps). Du bruker hele dagen så ta med godt med mat og drikke og ekstra klær.

Kart

1420 IV Stangvik 1:50 000 og Turkart Tingvoll 1:50 000
Køyreskildring
Print ut