English

Kvernhusneset til Onilsavatnet (via Tolleknivsegga og Kallen)

Fjord

Kort om turen

Turen gir et flott overblikk over bygdene i Norddal kommune som de fleste ikke har sett. Heiene over Vikasetra byr på fine plasser for overnatting (telt, under åpen himmel), sjansen for å se ville dyr og tilgang til multe i sesongen. Ferden over Tolleknivsegga er det mest spektakulære på denne turen, men både synet av Kallen og et forfriskende bad i et fjellvann kan gjøre turen minnerik. Onilsavatnet ligger oppe i dalen Tafjord. Det er lurt å ha avtalt skyss der når du går denne turen. Google Maps

Ruteskildring

Turen starter nede ved sjøen på Kvernhusneset og følger deretter stien opp til Vikasetra. Der slutter stien etter hvert og det blir litt klyving før man kommer opp på et platå med flere myrer.

Deretter går turen fra myr og sti over til ur opp eggen sør-øst for Kyrkjefjellet. Turen går da videre innover langs fjorden mot Tindetefjellet og opp Tolleknivsegga. På andre siden av Tolleknivsegga ligger det flere små vann med flate stener rundt. Der er det gode sitteplasser og muligheter for bading i iskaldt fjellvann.

Her går turen videre til Vassdalshornet og Kallskaregga før man går ned til Kallskaret og Kallen. Derifra går det bratte stier ned til Onilsavatnet.

Alternative ruter: På denne turen finnes det mange alternative ruter, men det mest krevende partiet er nok muligens turen fra Vassdalshornet til Kallskaregga. Her er det mulig å droppe Vassdalshornet og gå direkte opp nordeggen av Kalskaregga.Det er også mulig å ende turen ved Herdalssætra i Dalsbygda. Turen kan gås begge veier.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved kaia nedenfor Kvernhusneset. For å komme dit må man ta båt over fra Fjørå eller Tafjord. Ut.no Det er flere parkeringsplasser i Valldal sentrum eller ved butikken i Fjørå.
Fottur
Rød
Stigning
2016 m
Tidsbruk
13 t. 45 m
Høyeste punkt
1529 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5,5

Anna

Kallen er en olivinformasjon som ligger i Kallskaret over Tafjord.

Kart

Turkart Norddal Kommune
Køyreskildring
Print ut