English

Kvernberget

Kristiansund

Kort om turen

Kvernberget er et mye brukt turterreng. Området er kupert, med myrer, skog, lynghei og berg i dagen. Fra toppen av Kvernberget er det fantastisk utsikt i alle retninger og er en flott tur i bynært område. Det er flere ulike turmuligheter i området og turen til toppen av Kvernberget kan du gå året rundt. Kvernberget ligger i Fosnakulturens rike. Turen som er beskrevet her går fra parkeringsplassen i Rørgata, opp på toppen av Kvernberget og ned vestover. Det er steintrapper helt opp til toppen og en kan velge om en vil gå ned samme vei eller ta rundturen.

Rutebeskrivelse

Kvernberget ligger i statlig sikra friluftsområde. Området heter Røssern - Vollvatnet - Kvennberget. Turen starter på steintrapper som sees helt nede ved veien og det er jevn stigning fra parkeringsplassen. Flere steinbenker finnes på veien oppover, så det er god mulighet for hvile langs trappene. Denne turen er en helårs tur.

Når du kommer på toppen er det veldig fint og fortsette turen vestover langs bergene og ned igjen via steintrappene som ligger på brattsiden vestover. Her er det mer spektakulært og brattere med fantastisk utsikt. Du kommer da tilbake til startpunktet og parkeringsplassen. 

Kvernberget er den høyeste toppen i ytre del av Kristiansund, og er en populær trimtur. Selv om toppen ikke er mer enn 204 moh. er det en fantastisk utsikt ut mot havet og du får et flott skue over selve byen. Her kan barnefamilier og eldre komme seg opp, og trappene er såpass breie at en ledsager kan gå ved siden av - ved behov.

 

 

Adkomst og parkering

Kommer du fra Krifast kjører du Rv70 inn mot sentrum. Etter Rensvik og Omsundbrua tar du til høyre i rundkjøringen inn til Flyplassveien. Deretter første til venstre, Rørgata. Følg Rørgata til enden og du finner parkeringsplass på venstre side, samt en stor opparbeidet parkeringsplass i enden av veien til venstre. Fra sentrum når du Rørgata og parkeringsplassen via Industriveien (ALTI Futura) eller til venstre i rundkjøringen Flyplassveien. Parkering ved startsted. Ingen p-avgift. Denne turen starter ved parkeringsplass og steintrappene sees helt nede ved veien. 

Fottur
Blå
Lengde
2,13 km en vei
Stigning
156 m
Tidsbruk
1 t. 0 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
206 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Det går buss til Løkkemyra, ALTI kjøpesenteret. Enten du kommer fra Krifast eller fra Kristiannsund, se http://www.frammr.no Fra KSU: Både rute 801 Vikan og 802 Dale går til ALTI Futura. Fra ALTI Futura går du opp Industriveien og inn i Rørgata til du kommer opp til skilt merket Kvernberget. Der begynner steintrappene opp til toppen.

Kart

1321 II Kristiansund eller Turkart Kristiansund
Kjørebeskrivelse
Print ut