English

Kvannfjellet

Hustadvika

Kort om turen

Kvannfjellet er et av Hustadvikas høyeste fjell, 986 moh. Om vinteren et populært sted for skiturer med flott nedkjøring i et vidt lanskap, og om sommeren en flott "topptur" på beina. Utsikten på toppen er formidabel i alle retninger. 

Ruteskildring

Parker ved skiltet sted oppe ved Syltesetra. Herfra går du seterveien en god kilometer innover, til du finner skiltet og grinda som fører deg inn på stien til fjellets topp. Du følger stien mot øst til du møter ryggen, og følger denne til toppen. Her går man i ur og sti. Fantastisk utsikt i belønning! Det kan vær noe vått i stien i skogsområdet mellom setervegen og fjellet, så greit med gode fjellsko/fjellstøvler. 

På våren og tidlig sommer må man være forsiktig med å gå for nære snøskavlene langs ryggen. Man kan lett tro at det er fjell under disse, men de kan lure deg. Så hold GOD avstand for en tryggere tur. 

Tilkomst og parkering

Fra Elnesvågen, retning Eide. Ca. 1 km etter rundkjøringa på Moen, ta opp til høyre ved skilt til Syltesetra.

Vinterparkering: Syltesetra.

Sommerparkering: kjør opp og forbi fellesbeitet, skiltet turparkering ved grinda.

Fottur
Rød
Lengde
3,5 km en vei
Stigning
858 m
Tidsbruk
4 t
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
986 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1
Sti 3,5

Anna

Ganske grei å gå, men noe utsatt spesielt mot øst med bratte partier tett ved stien, som kan gjøre at turen oppleves mer krevende og luftig enn den egentlig er. Vær oppmerksom på snøskavler på våren og tidlig sommer. Hold avstand til skavlene mot stupet ned til Bjørndalen.

Kart

Turkart Fræna/Molde
Køyreskildring
Print ut