English

Kvalvik Fort

Kristiansund

Kort om turen

Kvalvik Fort er et populært turmål i Kristiansund, og er av de best bevarte fort fra 2. verdenskrig. Det har gjennom flere år foregått et omfattende dugnadsarbeid for å gjøre området attraktivt for besøkende. Det er anlagt vei slik at området er tilgjengelig både med barnevogn, sykkel og rullestol. Her kan hele familien kose seg med spennende besøk i bunkerser, grilling og lek. Du kommer også tett innpå sjøen og det er fine muligheter for stangfiske fra land.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplasen går du langs grusveien helt inn til fortet. Underveis er det satt opp informasjonstavler både på norsk, engelsk og tysk. Inne på området kan du gå rundtur og det er flere plasser hvor du kan sitte og nyte friluftslivet. 

Adkomst og parkering

Følg Rv70 fra sentrum av Kristiansund og kjør rett frem i Rensvik krysset. Fra Krifast kjører du Rv70 frem til Rensvik krysset og tar da til høyre. Du kjører nå Kvalvågveien mot Kvalvåg. Etter 4 km tar du av til venstre ved Ånesmyra på Kvalvikveien. Her er det skiltet frem til parkeringplassen. Gratis parkering på opparbeidet parkeringsplass. Turen starter her. Parkeringsplassen blir brøytet vinterstid.

Fottur
Grønn
Lengde
0,77 km en vei
Stigning
28 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
40 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Annet

På hjemmesiden til Kvalvik Fort finner du mye informasjon om fortet både fra krigen og i nyere tid. Søk også på Kvalvik fort på facebook.

Kart

1321 II Kristiansund
Kjørebeskrivelse
Print ut