English

Kvalvik Fort

Kristiansund

Kort om turen

Kvalvik Fort er et populært turmål i Kristiansund, og er av de best bevarte fort fra 2. verdenskrig. Det har gjennom flere år foregått et omfattende dugnadsarbeid for å gjøre området attraktivt for besøkende. Foruten flere bunkerser er det inne på fortet både kanoner og en liten ubåt utstilt. Det er anlagt grusvei hele veien slik at området er tilgjengelig både med barnevogn og rullestol. Merk at det ikke blir brøytet fra bommen og ned til turmålet på vinteren. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplasen går du langs grusveien helt inn til fortet. Underveis er det satt opp informasjonstavler både på norsk, engelsk og tysk. Inne på området kan du gå rundtur og det er flere plasser hvor du kan sitte og nyte friluftslivet. Det er mulighet for grilling og det er satt opp en stor avfallsdunk for engangsgriller. 

Kvalvik fort passer godt for alle aldre. Her er det fint å trille barnevogn, sykle og gå. Du kommer også tett innpå sjøen og det er fine muligheter for stangfiske fra land.

Adkomst og parkering

Følg Rv70 fra sentrum av Kristiansund og kjør rett frem i Rensvik krysset. Fra Krifast kjører du Rv70 frem til Rensvik krysset og tar da til høyre. Du kjører nå Kvalvågveien mot Kvalvåg. Etter 4 km tar du av til venstre ved Ånesmyra på Kvalvikveien. Her er det skiltet frem til parkeringplassen. Gratis parkering på opparbeidet parkeringsplass. Turen starter her. Parkeringsplassen blir brøytet vinterstid.
Fottur
Grønn
Lengde
0,77 km en vei
Stigning
36 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Offentlig transport

Annet

På hjemmesiden til Kvalvik Fort finner du mye informasjon om fortet både fra krigen og i nyere tid. Søk også på Kvalvik fort på facebook.

Kart

1321 II Kristiansund
Kjørebeskrivelse
Print ut